Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Horts de Terres Primeres

Es tracta d’un projecte per promoure l’autonomia i una millor qualitat de vida de la gent gran a partir d’una activitat senzilla i útil realitzada en un entorn natural.

El projecte d'Horts Socials de Terres Primeres té una dimensió humana que afavoreix una activitat física moderada (apropiada per a la gent gran), la qual es fa de forma independent, i que a la vegada promou la comunicació i les relacions socials entre els hortolans i les hortolanes. Els beneficiaris disposen de dues casetes (espai comú), per guardar el calçat, roba de treball, eines, plantes, llavors, etc. A continuació de cadascuna de les casetes tenen un cobert, pensant en els dies de pluja o bé per protegir-se del sol.

A qui va dirigit?

Està destinat als jubilats residents a la parròquia d’Encamp que no tinguin una ocupació remunerada.

Finalitat

Es va posar en marxa pensant en les persones grans que volen mantenir la vitalitat, per tal que puguin mantenir-se en bona forma física. Conrear un hort significa sortir de casa, caminar i fer un exercici físic moderat, en un entorn natural, i que dona la satisfacció de poder gaudir d’aliments sans i naturals. Cada parcel·la té aproximadament uns 50 m2, i són cedides per a l’ús personal per un termini no superior a un any. La gestió d'aquest servei ha estat encomanada a una comissió formada per representants dels hortolans i per personal tècnic del Comú.