Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'escut

Escut_cmyk (1)-01.png
Descripció

Camp d'Aerinita

Mineral emprat per a la fabricació de tintes de l'art pictòric romànic descobert a Andorra. S'ha escollit aquest color per la seva noblesa i nitidesa.

Muntanya d'argent

Que, a part de la representació del paisatge, simbolitza la potencialitat i fortalesa econòmica i cultural de la parròquia.

Les claus de Sant Pere

Símbol cultural extret de la pintura de l'absis de Sant Romà de les Bons. S'ha modernitzat la seva silueta mantenint-ne la fidelitat amb l'original.

Faixa porpra

Franja que agafa el seu color de la columna de l'edifici administratiu i uneix els aspectes econòmics, culturals i espirituals de la parròquia.

Corona d'estrelles

La coronació de l'escut amb set estrelles d'or fa referència a les set parròquies i a Encamp com a centre geogràfic d'Andorra.

Durant anys, la Parròquia d'Encamp s'havia servit de l'escut d'Andorra per reproduir-lo en tots i cadascun dels diferents suports que s'havien utilitzat fins aquell moment.
Però havia arribat l´hora de disposar d'un distintiu propi. Amb aquest objectiu, durant la primavera de l'any 1991 el Ple del Comú va decidir, per unanimitat, la confecció d'un disseny per a l'escut que havia d'identificar la Parròquia d'Encamp tenint en compte les seves peculiaritats. Un escut amb una concepció estètica nova, senzilla i diferent, que reflectís la nostra personalitat. A partir d'aquest moment es varen publicar les bases del concurs públic on hi podia participar qualsevol persona interessada, professional o no.
L'acte de presentació de l'escut d´Encamp va tenir lloc el 28 de desembre del 1991 a la Sala del Comú, amb la presència de les autoritats de la parròquia, del públic assistent i dels mitjans de comunicació. En el decurs d'aquest acte es lliurà a tots els presents una reproducció acurada de l'escut en metacrilat, que aconseguia una unió perfecte dels diferents colors. 
Aquesta obra que podeu apreciar intenta connectar el nostre llegat històric, a partir de les pintures murals romàniques de Sant Romà de les Bons, amb els símbols de progrés i de futur, és a dir, vol lligar les nostres arrels més llunyanes amb els elements actuals. A partir d'aquell moment l'escut simbolitza la Parròquia d'Encamp arreu de les valls d'Andorra i més enllà de les nostres fronteres.