Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Objectiu i obligacions de la població

Consulteu els díptics informatius. Gràcies per la vostra col·laboració.
cartell treta de neu encamp i el pas de la casa.jpg

OBJECTIU

L’objectiu del Comú és reduir al màxim possible el temps de treta de neu de tots els carrers i aparcaments de la parròquia.

OBLIGACIONS DE LA POBLACIÓ

Segons l’establert en l'Ordinació de Medi ambient i via pública del 5.11.2015 i modificacions, us recordem que:

1.Neteja de les voravies

  • El titular d’un immoble, comerç, hotel o altre, està obligat a retirar la neu de la voravia i les terrasses en el termini màxim de 12 hores posteriors a la nevada i  abans que els serveis del Comú facin la treta de neu de la via pública.

2.Retirada de vehicles per a la treta de neu

  • El Comú es reserva el dret de prohibir l’estacionament de vehicles tant a la via pública com als aparcaments, ja sigui en zona gratuïta o de pagament, a fi de procedir a la neteja, treta de neu o altres treballs.
  • Aquesta prohibició serà notificada per avisos als vehicles i/o per crida amb una antelació mínima de 8 hores.
  • Els vehicles que hi romanguin seran sancionats, retirats de la via pública i el Comú no assumirà els danys i perjudicis  que se’ls pugui ocasionar. El propietari del vehicle és qui haurà de fer-se càrrec de les despeses de grua i pupil·latge.

3.Retirada de neu i gel dels llosats

  • Tot propietari d’un immoble ubicat a la zona urbana de tota la parròquia està obligat a eliminar, en el termini de 48 hores, el gel i la neu que s’acumula als llosats, susceptibles de caure a la via pública i causar danys a tercers.
  • El propietari d’un immoble té igualment l’obligació de conduir l’aigua de les goteres i de ferrar els llosats de les seves cases a fi d’evitar que la neu i el gel provoquin perjudicis a tercers o impedeixin la lliure circulació.
  • Es demana a les empreses de treta de neu dels llosats, que en la mesura que sigui possible, un cop llençada la neu a la carretera, la disposin en munts fins que pugui tornar a passar l’empresa de treta de neu.
  • El lloguer de les tanques per delimitar l’espai de seguretat per a la neteja serà gratuït, les 48 hores immediates després de la darrera nevada, el preu a partir del tercer dia és de 6,65€ per tanca i dia.