Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació viària

Programa d'educació viària a les escoles, per aprendre des de ben petits.
Educació viària

Objectiu

Coneixement de les normes bàsiques de circulació i els senyals viaris que regulen la mobilitat dels vehicles i dels vianants amb la intenció d'incidir positivament en l'actitud dels joves i infants, així com per aprofundir en el coneixement i ensenyament de les normes viàries ja sigui a través de la via pública o la simulació en circuits tancats.

Educació viària 2

Activitats realitzades

Els Serveis de Circulació comunal prepara uns itineraris pels carrers del voltant dels centres educatius per tal que els alumnes coneguin els sistemes de gestió del trànsit que s'han previst en la seva parròquia (rotondes, semàfors, cruïlles amb agent de circulació...) i observin el comportament dels conductors i dels vianants.

 

En aquests itineraris realitzen les següents activitats:

- Observació de la senyalització horitzontal i vertical, mobiliari urbà, zones d’aparcament regulat, recompte de vehicles i posterior càlcul, per tal d’obtenir la mitjana de volum de trànsit d’entrada i sortida d’Encamp.

- Recompte dels vehicles on els conductors circulen sense cinturó.

- Recompte de vehicles pesats, transport públic, i conductors parlant per telèfon mòbil.

- Explicació del funcionament de les rotondes i canvis a la senyalització

- Observació de les infraccions més habituals i posterior comentari.

- Col·locació d’avisos als vehicles estacionats fora de lloc o amb manca de tiquet.

A més a més també es realitza el circuit d'educació viària. Per torns, els alumnes adopten el rol de conductors o de vianants, reproduint situacions que es donen en la via pública.