Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taxa d'higiene/Bonificació

El Comú d’Encamp, per tal de premiar als establiments i els ciutadans que compleixin les normes establertes i participin activament en la recollida selectiva d’aquests i altres residus, prèvia sol·licitud, atorga subvencions consistents en descomptes en l’abonament de la taxa d’higiene, que anualment s’ha de satisfer.

Les bonificacions són:

 • Per a activitats comerciants:
  •  Fins al 15% de la quota als establiments que demostrin que els residus que generen, en tant que són especials, són gestionats per gestors autoritzats, i que, conseqüentment, no són lliurats als serveis de recollida comunals i la gestió dels quals comporta un cost per als establiments.
  • Fins al 30% de la quota als establiments grans productors que demostrin que els residus d'envasos lleugers i/o cartró, que generen, són gestionats directament per gestors autoritzats, i que, conseqüentment, no són lliurats als serveis de recollida comunals.
  • Fins al 15% de la quota als establiments grans productors que demostrin que els residus de matèria orgànica, que generen, són gestionats directament per gestors autoritzats, i que, conseqüentment, no són lliurats als serveis de recollida comunals.
 • Per a particulars:
  • Fins al 15% de la quota, a aquelles persones que col·laborin activament en tasques de reciclatge tot utilitzant el servei de deixalleria comunal; o que demostrin que utilitzen els serveis de gestors autoritzats, i que, conseqüentment, no són lliurats als serveis de recollida comunals.
  • Fins al 15% de la quota, a aquelles persones que col·laborin activament en tasques de reciclatge participant en proves pilots de recollides de residus amb identificació d'usuaris.

Aquestes bonificacions són acumulables i es poden sol·licitar anualment.