Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Repartiment gratuït de compost i geranis a la ciutadania

20220427 repartició compost (7).JPG
Compost

A l'inici de la primavera el Comú d'Encamp reparteix de forma gratuïta entre els veïns i veïnes de la parròquia el compost obtingut amb la recollida de matèria orgànica de grans productors, que es duu a terme en el marc de les accions del vigent Pla Nacional de Residus amb la col·laboració de la resta de comuns i el Govern d'Andorra.

El compost és principalment per a jardineria i per fer la recollida és necessari portar un recipient, sac o bossa per endur-se el compost cap a casa. Cada any el comú anuncia les dates específiques del repartiment a través de les xarxes socials i de la mateixa web comunal. 


20211025 repartiment de geranis hivern (21).JPG
Geranis

A banda del repartiment del compost, el comú també disposa d'una campanya de repartiment gratuït de geranis entre la ciutadania. El repartiment es fa durant la tardor i es tracta dels geranis que durant els mesos anteriors han format part de la decoració floral de la vila. Amb previsió de l'arribada del fred, es retiren les flors i es posen a disposició dels veïns i veïnes per evitar que al ser retirats es converteixin en residu orgànic, aplicant així accions de millora de la gestió sostenible de les zones verdes de la parròquia.Ambdues iniciatives, el repartiment de compost i de geranis, formen part de les accions promogudes pel comú d'Encamp amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana en l'àmbit de l'embelliment floral de la parròquia i per promoure la reutilització i la sostenibilitat mediambiental.