Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Museu Etnogràfic Casa Cristo

El Museu Etnogràfic Casa Cristo ens ofereix l'oportunitat de reviure la manera de viure de l'andorrà humil de finals del segle XVX, principis del segle XX.
Museu Etnogràfic Casa Cristo.

Cal Cristo està situada al bell mig del l’antic nucli urbà de la Mosquera, al carrer dels Cavallers. La seva construcció va estar condicionada per la necessitat d’adaptació a l’espai disponible dins el nucli urbà: és una casa força estreta, estructurada en tres crugies i amb una planta rectangular.

Construïda durant el segle XIX, va estar habitada fins el 1947. En aquest any les dues noies que quedaven a la casa (la Mercè i la Florentina) decidiren establir-se a França. Durant els estius venien a passar les vacances fins que al 1995 el Comú d'Encamp la comprà, tot decidint restaurar-la i obrir-la com a museu.

Divida en planta baixa i tres plantes d'habitació ens ha restat intacta fins els nostres dies. La planta baixa, entrada a la casa, s'ha acondicionat com a magatzem de les eines del camp i el celler. Abans també hi havia una cort. Al primer pis hi han la cuina-menjador, dues habitacions i l'únic armari de la casa. A la segona planta hi ha la sala de més amunt (de treball i de festes) i una última habitació. Sota el llosat trobarem el cap de casa, amb els mals endreços de la mateixa.

Res no ha canviat, si voleu viatjar en el temps, visiteu-la!

 

Dades de contacte:

Adreça: Carrer dels Cavallers, 2 - AD200 Encamp - Principat d'Andorra

Telèfon: (00 376) 833 551

Correu electrònic: casacristo@encamp.ad

També ens trobaràs a Facebook.