Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'ACORD PER EXECUTAR-LO

Els consellers dels tres grups polítics del comú han ratificat l’acord d’execució del pla director de dinamització de la parròquia. Conscients de la importància i de la necessitat de tirar endavant aquest pla, i amb una visió de futur per a Encamp i el Pas de la Casa, tots han acordat treballar per donar-li continuïtat i garantir que futurs consolats segueixin treballant en el seu desenvolupament i objectius establerts.
L'ACORD PER EXECUTAR-LO.

Encamp, a 7 de febrer del 2019-. Els tres grups polítics encampadans s’han reunit aquest matí per formalitzar l’acord d’execució del pla director de dinamització econòmica de la parròquia. Considerant fonamental i prioritària la reactivació i la dinamització del territori. Tots han volgut plasmar en un acord formal l’execució del pla presentat per l’empresa Intueri Consulting SLU. Els objectius marcats des de l’inici van permetre recollir dades i informació de camp i d’interès general per a tota la parròquia. Van comptar amb la implicació tant del secor públic com privat, amb una visió global de parròquia però tenint en compte les especificitats del Pas de la Casa i d’Encamp.

Aquest pla de dinamització és el punt de partida d’un model de desenvolupament òptim a mitjà i llarg termini per consolidar la parròquia com a un model de territori de qualitat, competitiu, sostenible i integrador. El pla marca una línia d’actuació política imprescindible per al futur i un projecte conjunt de treball que és una prioritat per a tots els partits polítics representats avui. Per Encamp es defineix, entre d’altres, convertir el poble en un entorn residencial, posar en valor el paisatge i el patrimoni cultural, i reactivar el comerç de proximitat. Pel Pas de la Casa, rehabilitar el poble cap a un entorn atractiu i d’acollida, valorar els entorns d’alçada, i convertir el comerç fronterer en una experiència 'shopping' amb una diversificació de l’oferta comercial. A nivell turístic, la voluntat és executar al llarg dels pròxims anys una sèrie d’accions que converteixin la parròquia en una destinació de turisme esportiu i familiar de referència al Principat.

Després de valorar i validar el resultat del treball d’Intueri Consulting SLU, s’ha traslladat a la ciutadania les conclusions i perspectives evolutives de la parròquia. Amb la signatura de l’acord d’avui, els grups garanteixen la continuïtat d’aquest pla i treballen ja en la materialització de la implementació efectiva. La setmana vinent es crearà el comitè executiu, qui serà l’encarregat d’informar en tot moment a la ciutadania del seguiment i de l’avançament de dit pla. El conveni firmat entra en vigor avui mateix i té validesa fins a l’acompliment dels objectius marcats.