Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena de persones assiteixen a les presentacions de "4 relats" d’Imma Ros i "Camins de llet i neu" de Carles Dalmau

La Biblioteca Comunal d’Encamp ha acollit aquest dilluns al vespre la presentació de dues obres literàries amb motiu de la Diada de Sant Jordi.
Una vintena de persones assiteixen a les presentacions de "4 relats" d’Imma Ros i "Camins de llet i neu" de Carles Dalmau.

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi l’encampadana Imma Ros ha presentat aquest vespre, a la Biblioteca Comunal d’Encamp, 4 relats i l’urgellenc Carles Dalmau ha presentat l’obra Camins de llet i neu. L’acte, que ha comptat amb una vintena de persones, ha estat conduït per l’escriptor Joan Janer.

D’una banda, 4 relats és un recull de contes ambientats als Pirineus on l’autora va passar la seva infància. L’obra comença amb una primera narració inspirada en un somni, i la resta barreja realitat i ficció. El llibre va obtenir un accèssit al Premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions el 2009. Durant el seu parlament, Ros ha dit als assitents que el millor d’un llibre “és llegir-lo abans d’explicar-ne l’argument”. Per això, ha desvetllat pocs secrets.

D’altra banda, també s’ha presentat Camins de llet i neu de Carles Dalmau, una obra sobre el transport de la llet a l’Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra des de l’any 1930 al 1980. Durant més de cinquanta anys del segle passat molts homes pirinencs es van esforçar i a vegades es van jugar la vida per transportar la llet a les indústries làcties de la Seu. Dalmau ha subratllat que el llibre vol “retre homenatge a totes aquestes persones” perquè “ho van passar molt malament”, ha reconegut.

L’acte organitzat per l'editorial A4 Edicions també ha comptat amb l'assistència del cònsol menor de la parròquia, Jordi Torres, la consellera de Cultura i Afers Socials, Olga Moreno, i la cap del Departament de Cultura, Helena Laza.