Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de persones celebren la diada de la Mare de Déu de l'Oratori

L'encampadana Marta Déu va recitar un poema dedicat a la Mare de Déu escrit per ella mateixa durant la celebració
Una trentena de persones celebren la diada de la Mare de Déu de l'Oratori.

Encamp, 4 de setembre de 2021.- Una trentena de persones s'han reunit aquest dissabte al matí a l'adoratori situat al camí vell d'Encamp cap a Meritxell, situat a les Bons, per celebrar la diada de la Mare de Déu de l'Oratori.

La diada, que té lloc el primer dissabte del mes de setembre, s'ha iniciat a les onze del matí amb la pregària a la Mare de Déu, oficiada pel mossèn Antoni Elvira, ha continuat amb la tradicional cantada dels goigs marians i ha clos amb l'ofrena floral a l'adoratori per part dels més petits de la parròquia i, com a novetat, la lectura d'un poema per part d'una ciutadana de la vila de les Bons, Marta Deu. "Ens ha agradat molt que aquest any l'hagi pogut compartir la dedicació a la Mare de Déu amb tots nosaltres", ha indicat Laura Mas, cònsol major de la parròquia.

La cònsol ha exposat que la diada és "molt especial" pels encampadans perquè suposa el preludi de la festivitat de Meritxell i es du a terme al tradicional camí que condueix de la vila d'Encamp a Meritxell. A més, ha assenyalat que aquest any, donada la millora de la situació sanitària arran de la irrupció de la Covid, no s'ha limitat l'afluència a l'acte i ha destacat que tot i "estar a l'aire lliure, tothom ha portat la mascareta posada".

A l'acte també hi ha assistit el ministre encampadà de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres i diferents consellers comunals.