Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una delegació encampadana visita l'Alguer

Una delegació encampadana ha visitat del 26 al 30 d'octubre la ciutat de l'Alguer, agermanada amb la parròquia d'Encamp des del 2003.
Una delegació encampadana visita l'Alguer.

La delegació encampadana, encapçalada per Lourdes Rich, president de l'APAE, associació organitzadora del viatge, i pels consellers major i menor del Comú d'Encamp, Esther Paris i Ramon Jordana, van visitar els llocs més emblemàtics de l'Alguer, com Porta Terra, el Teatre Civico on va realitzar un espectacle l'Esbart Sant Romà, la Costa Esmeralda, les coves de Neptuno, entre d'altres, i van aprofitar l'estada per presenciar la festivitat de Sant Miquel.

La delegació, durant l'estada, va estar acollida pel Síndic de l'Alguer, Sr. Mario Bruno, a la Sala di Rappresentanza del Palazzo Civico di Via Columbano. Durant l'acte, la consellera major del Comú d'Encamp, Esther Paris, va recordar amb gran honor el dia que es van establir els llaços d'amistat i de germanor entre l'Alguer i Encamp, època en la qual era cònsol menor, i va allargar la mà als algueresos a seguir realitzant activitats conjuntes i a compartir una llengua comuna, el català. Per la seva banda, la presidenta de l'APAE, Lourdes Rich, es va mostrar satisfeta pel retrobament amb els germans algueresos i va mostrar 'el seu desig més sincer que aquesta trobada entre els ciutadans d'ambdues poblacions es pugui repetir amb assiduïtat i de forma perdurable', agraint en tot moment l'acollida dispensada.

En acabar els discursos es van intercanviar obsequis per commemorar la visita i les delegacions es van dirigir a l'església de Sant Miquelle per assistir a la Missa Solemne encapçalada pel Bisbe de l'Alguer, que va començar l'homilia donant la benvinguda als germans encampadans.

Aprofitant l'estada a la ciutat, el Cap de Política Lingüística del Govern d'Andorra, Joan Sans, va realitzar una conferència a la Fundació Meta  sobre La llengua catalana a Andorra i Helena Laza, cap del Departament de Cultura del Comú d'Encamp, va realitzar, a la Biblioteca de l'Alguer, una xerrada per donar a conèixer la cultura, el turisme i l'esport a la parròquia d'Encamp.