Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una cinquantena de persones gaudeixen de la música i de la poesia a Encamp

Un any més, el Comú d'Encamp ha celebrat el Dia mundial de la poesia
Una cinquantena de persones gaudeixen de la música i de la poesia a Encamp.

Una cinquantena de persones han assistit, aquest dimecres al vespre, a l'acte que s'ha realitzat a la sala d'exposicions del Comú d'Encamp amb motiu de la celebració del Dia mundial de la poesia, que enguany ha arribat a la seva novena edició.

L'acte ha començat amb lectures de poemes a càrrec d'alumnes del Voluntariat per la llengua, que des de l'any 2012 participen en aquesta diada. En aquesta ocasió, les parelles lingüístiques adultes han llegit poemes de Mercè Aznar i Eva Arasa, premiades en les darreres edicions del Concurs de poesia Miquel Martí i Pol. Pel que fa als voluntaris i aprenents de català més joves del col·legi Maria Moliner, han recitat poemes d'Albert Ruiz Feijóo i de Montserrat Casanoves Monmany, premiats en el mateix certamen. La voluntat dels organitzadors és aprofitar la celebració del Dia de la poesia per donar visibilitat a poetes andorrans que han estat premiats en diverses edicions del concurs Miquel Martí i Pol.

Aquestes lectures han donat pas a l'acte central de la vetllada, amb l'espectacle poètic i musical 'Espero meravelles' interpretat per la cantant Mirna Vilasís i pel guitarrista Xavier Múrcia, que han representat poemes de la poetessa Montserrat Abelló, celebrant així l'efemèride del centenari del maixement de l'escriptora catalana.

La parella d'intèrprets ha musicat una desena de poemes, que Vilasís ha anat introduint amb l'explicació d'experiències viscudes amb Montserrat Abelló mentre treballaven plegades per fer realitat el disc 'Espero meravelles', dedicat íntegrament a la poetessa i precursor de l'espectacle. Alguns dels temes interpretats han estat 'Aprenc a dir que no', un poema denúncia que transmet que Abelló escrivia els poemes tal com els pensava, 'Voler dormir', que parla de l'insomni que patia la poetessa i que aprofitava per escriure, o 'Parlen les dones', on la lletra ens mostra que l'escriptora era una persona reivindicativa i feminista.

La vetllada també ha donat peu a la participació del públic, que ha entonat amb Vilasís els poemes 'Visc per no morir', 'Parlen les dones' o la darrera cançó que dona títol a l'espectacle 'Espero meravelles'.

L'acte ha estat encapçalat per la cònsol menor d'Encamp, Esther París, i per la ministra de Cultura, Olga Gelabert, que ha fet lectura de 'La poesia' de Marc Granell, obra escollida per la UNESCO i la Generalitat de Catalunya per la celebració del Dia de la poesia.