Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una cinquantena de persones gaudeixen del cel

Una cinquantena de persones, amb la participació de moltes famílies, van realitzar ahir el taller d'observació del cel a càrrec de l'astrònom Joan Pujol. Els assistents van poder veure la galàxia d'Andròmeda, la lluna o Mart, entre d'altres.
Una cinquantena de persones gaudeixen del cel.

Els infants, molt interessats en tot moment amb les explicacions de Pujol, van aprendre que les estrelles són esferes de gas, o que Andròmeda és una de les poques galàxies fora de la nostra, i que és l'objecte visible a primera vista més allunyat de la Terra, situada a 2,5 milions d'anys llum!

Pujol no va deixar a ningú indiferent amb les seves explicacions dels efectes que exerceix la Lluna sobre de la Terra. Sabies que la Lluna s'allunya de la Terra 3'8 centímetres per any? I que a mesura que la Lluna s'allunya de la Terra, els dies podrien ser cada cop més llargs (amb més hores)?

En definitiva, una experiència enriquidora gràcies a uns participants molt motivats a fer preguntes i a aprendre.

El taller, que era gratuït, es repetirà avui a les vuit del vespre al Pas de la Casa, amb la possibilitat de veure, fins i tot, algun planeta. A més a més, aprofitant que Joan Pujol és a Encamp, els infants de l'escola espanyola i francesa d'Encamp gaudiran aquest migdia d'un taller d'observació del sol.