Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 138 infants a la primera edició de la Purito Kids celebrada a Encamp

Els voltants del parc del Prat Gran d'Encamp han acollit aquest dissabte al matí la prova amb la presència de Joaquim 'Purito' Rodriguez
Un total de 138 infants a la primera edició de la Purito Kids celebrada a Encamp.

Els amants més joves de les bicicletes han participat aquest dissabte al matí en la primera edició de la Purito Kids. La versió 'mini' de la competició esportiva de l'exciclista professional ha comptat amb la participació de 138 infants d'entre 5 i 14 anys arribats de diferents indrets.

La prova que s'ha desenvolupat en un circuit de 700 metres al voltant del Prat Gran d'Encamp, s'ha estès durant tot el matí i ha servit perquè els més petits poguessin gaudir en molts casos de la seva primera competició. I és que la cursa s'ha dividit en cinc categories: prebenjamins -37 participants-, benjamins -33 inscrits-, principiants -23 participants-, alevins -23 inscrits-, i infantils -22 participants-.

El creador de la iniciativa i exciclista professional, Joaquim 'Purito' Rodríguez, ha remarcat la bona acollida de la prova, ja que "el primer any estem per sobre dels 120 infants i és una xifra molt important", tal com ha explicat Purito. L'exciclista professional també ha qualificat la prova "d'èxit" i ha explicat que "segurament la durem a terme més anys perquè és una bona manera de fer gaudir pares i fills".

L'ambientació i els centenars de persones que s'han apropat al centre de la parròquia tampoc han passat desapercebuts pel cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, que ha mostrat la seva satisfacció per la realització d'aquesta nova prova i ha explicat que "l'objectiu era generar sinergies entre la canalla i els pares i ho hem aconseguit". Torres també ha remarcat la gran aposta que està fent la corporació comunal, per tal de potenciar el turisme esportiu i el cicloturisme, gràcies a iniciatives com la Purito.

Els guanyadors de la primera edició de la Purito Kids han estat, en categoria prebenjamí masculí. Hugo Guardia, seguit de Bernat Melsio i de Julen Azpiroz. Pel que fa a les noies prebenjamines, la primera classificada ha estat Elia Martinez, seguida de Isla Gerrans i Ivet Codinach. En categoria benjamí masculí el guanyador de la cursa ha estat Martí Carreras, quedant segon i tercer Alejandro Guijarro i Unia Azpiroz. En categoria femenina, s'ha alçat en el primer lloc del podi Anna Carreras, seguida de Laia Rodriguez i Ona Cla. En principiant masculí el primer lloc del podi ha estat ocupat per Jose Ramon Guijarro, sent segon Iker Martínez i tancant el podi Asier Portea. Pel que fa a la categoria principiant femení la guanyadora ha estat Teia Codinach, alçant-se al segon i tercer lloc Noelia Bernal i Claudia Avellana. En categoria aleví masculó el guandor ha estat Jaume Lloret, seguit de Miguel Borja i Cesar Da Cunha. En la mateixa categoria, però en noies, la guanyadora i única participant femenina ha estat Júlia Garcia. Finalment, en categoria infantil masculí el podi l'han ocupat Joel Diaz, guanyador de la rova, seguit de Joan Pazos i Alejandro Rizzone. Pel que fa a les noies, la primera classificada ha estat Lucia Ruiz, seguida de la seva germana Laura Ruiz i de Selena Maza.