Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un pas endavant de Prada de Moles després de l’aprovació del projecte durant la sessió del Consell de Comú

El Comú d’Encamp ha aprovat diverses accions per potenciar la parròquia
Un  pas endavant de Prada de Moles després de l’aprovació del projecte durant la sessió del Consell de Comú .

Prada de Moles ha fet un pas més per ser una realitat gràcies a l’aprovació, aquest dijous, del projecte. El projecte compta amb un camp de futbol i rugbi, dues pistes de tennis i dues de pàdel, així com grades per a 500 persones i nous vestidors. A més, preveu l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda mitjançant  un ascensor vertical. Prada de Moles costarà més de 2,8 MEUR, i el Govern n'aportarà 650.000 aproximadament.

La sessió també ha servit per informar sobre l'execució del pressupost durant el tercer trimestre del 2014 . La gestió realitzada ha permès que el Comú tanqui el trimestre amb un superàvit de 2,2 milions d’euros. Així, el nivell d'endeutament de la parròquia se situa en els 31 milions d'euros, poc més del 132% de la mitjana dels ingressos dels últims tres anys, permeten fiançar la legalitat.

La gestió del Comú també ha permès obtenir un nou crèdit concedit que permet passar el deute de curt a llarg termini. El cònsol major s'ha mostrat satisfet per aconseguir aquest crèdit, ja que en el passat la corporació havia tingut problemes per aconseguir-lo. Mas ha recordat que les entitats es negaven a incrementar el nivell de risc amb el Comú d'Encamp perquè havia perdut la credibilitat. Mas ha explicat que aquesta injecció de capital es destinarà a despeses de funcionament -fet que permetrà rebaixar l'ús de les pòlisses de crèdit- i a inversions. Per la seva banda,  la consellera de la minoria, Eluska Galdós, ha pressuposat que l'endeutament al final del mandat pujarà ja que la corporació té moltes accions previstes per al 2015.

La sessió també ha permès aprovar el canvi de model del Saló de la Infància recollint les inquietuds expressades pels usuaris en anteriors edicions. Així, la nova forma d’organització evitarà deixar en mans d’una única empresa gestora tot el Saló, i serà el Comú qui la tuteli. Tal com ha explicat el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, el canvi de model permetrà reduir la despesa uns 40.000 euros respecte als 120.000 anteriors. El membre de l’oposició, Joan Sans, ha qüestionat si s’havia valorat l’apartat pedagògic de la iniciativa.

L’oposició, a més, ha votat en contra de la proposta d'acord de la Junta de Govern per aprovar una aportació extraordinària de 5.000 euros a l'associació de comuns. A més, ha criticat que s'hagi hagut d'invertir diners dels comuns del mateix color polític del Govern. El cònsol major ha recordat que l’obligació dels polítics és defensar la institució pública que representen.

Durant la sessió, el cònsol major, Jordi Mas, ha indicat que el Govern es va precipitar a l'hora de licitar el projecte de reforma del Refugi de l'Illa abans que el Comú pogués  dur a debat intern aquesta qüestió, com també ha lamentat l’oposició. “Els encampadans són els propietaris de l'edifici, que es troba en un terreny de la parròquia” ha indicat el cònsol.  Malgrat les formes, els consellers del comú han felicitat el cònsol pel conveni ja que transforma aquesta infraestructura en un refugi guardat que donarà més vida a la part encampadana de la Vall del Madriu.