Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres artistes andorrans, Regada, Orobitg i Bádenas, comencen a modelar la gran escultura de neu al Pas de la Casa

· Treballaran avui, demà i fins diumenge a les 12 h, per convertir un gran bloc de neu de 20 tones en una escultura efímera · L'exhibició oberta al públic es realitza a la plaça de l'Església i enguany substitueix al clàssic concurs d'escultures que no s'ha pogut celebrar per la pandèmia
Els tres artistes andorrans començant l'escultura de neu .
Els tres artistes andorrans començant l'escultura de neu

Encamp, 28 de gener de 2022.- El Pas de la Casa acull des d'aquest matí l'inici dels treballs perquè tres artistes andorrans, Emma regada, Arnau Orobitg i Itziar Bádenas, converteixin un gran bloc de neu de 20 tones i 24 m3 en una figura monumental, i efímera, que es finalitzarà diumenge, després de tres dies de feina a la plaça de l'Església.

Els tres artistes han començat a treballar-hi aquest matí, després que s'hagi desencofrat el bloc de neu, i amb diferents tècniques aniran modelant l'escultura fins a convertir-la en una gran figura relacionada amb el mar. S'ha volgut mantenir en secret quina serà l'escultura final, per poder veure l'evolució a poc a poc, durant tot el cap de setmana, el que sí han explicat els escultors, és que té una elevada dificultat tècnica.

Emma Regada, Arnau Orobitg i Itziar Bádenas tenen una àmplia experiència en aquesta tècnica artística ja que han participat en vàries ocasions al clàssic concurs d'escultures de neu que es celebra anualment al Pas de la Casa i que enguany s'ha reconvertit en una exhibició d'una única figura monumental per les dificultats d'aplegar els artistes de l'àmbit internacional. Si s'hagués pogut celebrar el certamen enguany s'hauria arribat a la seva divuitena edició.