Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TRACTAMENT AERI PEL CONTROL DE LA PROCESSIONÀRIA DEL PI A ENCAMP

El tractament s'efectuarà el dilluns 14 de setembre a les zones no urbanes afectades d'Encamp
Helicopter aplicant el tractament en un bosc afectat per processionària .
Helicopter aplicant el tractament en un bosc afectat per processionària
Encamp, 12 de setembre de 2020.-  Encamp realitzarà a partir de dilluns el tractament aeri pel control de la processionària del pi. La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d'ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals.
Vist l'expansió i l'afectació de la processionària del pi els darrers anys als boscos d'Andorra, per raons de salut dels boscos i de benestar social per a les persones i els animals, els comuns d'Andorra en coordinació amb l'empresa Silvagrina SL, duen a terme una campanya de control de la plaga per limitar els danys que produeix, mitjançant un tractament aeri amb helicòpter.
La superfície prevista a tractar, enguany amb mitjans aeris és d'unes 1.300 ha aproximadament a tot el país, seleccionades entre les més sensibles i més afectades.
El tractament s'efectuarà la setmana del 14 al 18 de setembre, de dilluns a divendres, segons les condicions meteorològiques, i coincidint en l'època on l'eruga és més sensible al tractament. El producte utilitzat és el Bacillus thuringiensis i les dosis emprades són compatibles amb la resta d'insectes, el medi natural, les persones i els animals, i és innocu, per tant no és necessari prendre cap mesura de protecció en particular.
En el següent enllaç podeu conèixer detalladament les accions que s'emprenen conjuntament des dels set comuns per al control d'aquesta plaga.