Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tractament aeri pel control de la processiònaria del pi a Encamp

El tractament s'efectuarà al setmana del 17 de setembre
Tractament aeri pel control de la processiònaria del pi a Encamp.

La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d'ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals.

Vist l'expansió i l'afectació de la processionària del pi els darrers anys als boscos d'Andorra, per raons de salut dels boscos i de benestar social per a les persones i els animals, els comuns d'Andorra en coordinació amb l'empresa Silvagrina SL, duen a terme una campanya de control de la plaga per limitar els danys que produeix, mitjançant un tractament aeri amb helicòpter.

L'abast dels danys de la processionària aquests darrers anys han arribat a les 3.000 ha de bosc, en major o menor mesura. L'activitat de la papallona durant aquest estiu ha estat força elevada en alguns indrets i ja és constatat una eclosió important d'erugues.

La superfície prevista a tractar amb mitjans aeris és de 825 ha seleccionades entre les més sensibles i més afectades. La parròquia d'Encamp, Sant Julià de Lòria i La Massana són les parròquies amb més massa forestal afectada i el 75% del tractament s'efectua als boscos de la seva titularitat. En la resta de parròquies es tractaran com a màxim un centenar d'hectàrees en cadascuna i en indrets d'alta afectació.

El tractament s'efectuarà la setmana del 17 de setembre, de dilluns a divendres, segons les condicions meteorològiques, i coincidint en l'època on l'eruga és més sensible al tractament. El producte utilitzat és el Bacillus thuringiensis i les dosis emprades són compatibles amb la resta d'insectes, el medi natural, les persones i els animals, i no és necessari prendre cap mesura de protecció en particular.