Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torres i Calvó presenten els nous miradors del port d’Envalira i la restauració dels talussos

L'acte també ha comptat amb la presència del cònsol major d'Encamp, Jordi Torres Arauz.
Un moment de la presentació..
Un moment de la presentació.

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres; i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó han presentat avui els nous miradors del port d'Envalira, després dels treballs de condicionament realitzats aquest estiu i de restaurar una sèrie de talussos a la carretera d'Envalira a fi d'integrar-los al paisatge. L'objecte d'aquest projecte, ha estat posar en relleu dos espais situats a la carretera del Port d'Envalira que per aspectes diferents tenen un interès especial.

Un dels espais condicionats se situa al cap del Port, a l’entorn de l'escultura Homes del Port on s'ha realitzat també una zona de repòs amb taules i bancs de granit. Aquesta obra, inaugurada l'any 1989, té un gran significat, ja que és una escultura en homenatge a les primeres persones que, en el passat, amb gran esforç evitaven l'aïllament d'Andorra amb França en època de neu. Fins ara, a causa de les condicions del seu entorn, l'escultura tenia poca visibilitat i quedava inadvertida. Amb els treballs de condicionament, coordinats pel Gabinet d'Imatge del ministeri d'Ordenament Territorial, s'ha volgut realçar l'obra alhora que s'ha creat un espai d'aturada de vehicles per poder admirar i gaudir del paisatge de l'alta muntanya d'Andorra.

L'altra zona que s'ha posat en relleu, és el mirador natural situat a la plataforma del refugi d'Envalira. Aquí s'ha condicionat l'espai amb una àrea d'estacionament i una altra de repòs amb taules i bancs també de granit. En aquest sentit, cal destacar que s'han utilitzat materials resistents a les condicions climatològiques de la zona, i l'enjardinament s'ha fet amb pins de l'entorn.