Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna una nova edició de la Festa del Medi Ambient

Per tercera vegada, els diferents comuns d’Andorra se sumen per organitzar l’esdeveniment popular de la Festa del Medi Ambient. Aquest any, la fita tindrà lloc al Prat Gran de la Massana el proper 8 de juny del 2024.
Un instant de la presentació de la Festa del medi ambient 2024..
Un instant de la presentació de la Festa del medi ambient 2024.

El pròxim 8 de juny, el Prat Gran de la Massana acollirà la tercera edició de la Festa del Medi Ambient, una jornada plena d'activitats per a tota la família, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de cuidar el nostre entorn. En la presentació de la nova edició de l’esdeveniment, s’ha comptat amb la presència del Cònsol menor de la Massana, Roger Fité, la portaveu de la Comissió de Seguiment de la recollida de residus a Andorra i directora d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura del Comú d'Encamp, Vanessa Carrascosa, i el gerent de Pirinenca de Serveis, Josep Gómez. L’esdeveniment comptarà amb espectacles infantils, tallers, excursions grupals, una observació astronòmica, entre altres, per aprendre sobre la importància de la sostenibilitat i a la vegada, contribuir en la protecció del nostre entorn natural.

La jornada no només tindrà lloc al parc de la parròquia massanenca, sinó que també es realitzaran altres esdeveniments per gaudir dels espais naturals en companyia. De fet, el mateix dissabte 8 de juny a les 9h, s’organitzarà una sortida familiar pel Camí de les Carboneres. Els guies especialitzats ensenyaran als participants sobre la flora i fauna de la zona en un camí amb molta història. Així mateix, el mateix dia a les 21h30, si la meteorologia acompanya, es realitzarà una sessió d'observació astronòmica. Totes aquestes activitats seran gratuïtes, però requereixen una inscripció prèvia amb places limitades.

  • Inscripcions:

Excursió familiar: https://www.festamediambient.com/excursio-familiar/

Observació astronòmica: https://www.festamediambient.com/observacio-astronomica/

 

Horari i activitats del Prat Gran

De 10h a 18h, els assistents podran gaudir d'una àmplia varietat d'activitats pensades per a totes les edats:

  • Tallers i activitats infantils: Diversos tallers interactius i manualitats per aprendre sobre reciclatge i altres pràctiques sostenibles. Aquest estaran dirigits per diferents companyies com els Amics d’en Crusó, Animalada, On destines la teva energia, La Musa Espai Creatiu o el punt EBUR
  • Espectacles, màgia i conta contes: Actuacions en viu amb temàtica mediambiental de la mà d’en Dr. Trash i Marc Ferré, i el Sr. Reciclatge així com sessions de conta contes amb històries que inspiren el respecte pel medi ambient de Liquid Dansa
  • Jocs: per a tots els membres de la família que permeten reflexionar sobre el Medi Ambient amb el joc del Gran Kahoot

 

Punt EBUR, el taller educatiu d’intercanvi.

Durant la Festa del Medi Ambient, educadors mediambientals seran presents amb un punt informatiu (EBUR): espai dels bons usos del reciclatge) per orientar a la ciutadania en els dubtes que encara persisteixen en referència a la recollida selectiva. És un punt on els educadors podran contestar aquests dubtes i participar en un joc de reciclatge. Però el punt més important del punt EBUR és l’intercanvi d’objectes. En aquesta parada, qualsevol persona podrà donar una segona vida als seus objectes portant una joguina, objecte de decoració, petit electrodomèstic, etc… i emportar-se un altre.

 

Un esdeveniment per educar, sensibilitzar i guanyar.

La Festa del Medi Ambient és una jornada mediambiental organitzada entre tots els comuns d’Andorra. Una celebració i una plataforma educativa per sensibilitzar. Els participants podran emportar-se regals i guanyar molts premis en diferents sortejos que s’organitzen. Aquest és un esdeveniment que s’organitza en honor al Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

Serveis relacionats