Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller de cuina vegana, saludable i detox

Sovint quan pensem en una dieta depurativa només ens ve al cap ingerir líquids però també hi hem d’incloure els aliments sòlids, com poden ser les fruites i les verdures, explica la coordinadora dels tallers de salut i nutrició d’Imporex Salut, Meri Terrones
Taller de cuina vegana, saludable i detox.

Sabeu en què consisteix un ‘show cooking’? Per als que no ho sabíeu, es tracta d’una demostració de cuina. Avui dilluns 20 de febrer a les 19.30 hores a la Biblioteca Comunal d’Encamp s’impartirà una demostració i una degustació d’alimentació vegana i depurativa davant d’un públic format per unes 12 persones com a màxim.

L’activitat es farà a càrrec d’Imporex Salut amb la col·laboració del restaurant La Vita è Vegan. Durant el taller, la cuinera Meritxell Gonzàlez prepararà tres receptes veganes i un suc vegetal i, per acabar, tots els assistents podran degustar els resultats. A més, també explicarà el concepte de veganisme i donarà consells per tal que les persones que es vulguin introduir en aquest món tinguin clars els passos a seguir.

Però... en què consisteix la dieta depurativa i detox? Hem parlat amb la coordinadora dels tallers de salut i nutrició d’Imporex Salut, Meri Terrones, i ens ha explicat com duu a terme una dieta detox i saludable.

Al taller us ensenyaran una forma de cuinar que vetlla per estalviar temps i energia, preservar els nutrients dels aliments i cuinar sense greix i sense sal, però sense renunciar als autèntics sabors dels propis aliments.

Sovint quan pensem en una dieta depurativa només ens ve al cap ingerir líquids però també hi hem d’incloure els aliments sòlids, com poden ser les fruites i les verdures. La manera de cuinar els ingredients també juga un paper molt important en aquest tipus de dietes. La proposta que ens fan des d’Imporex Salut consisteix a cuinar a baixa temperatura per així potenciar el gust dels ingredients i al mateix temps no perdre les seves propietats.

Per demostrar-ho ens han preparat una amanida, una lasanya de verdures, un pollastre amb verdures i un pa de pessic sense forn.

En totes les receptes hi ha premisses que s’han de seguir per aconseguir que la dieta sigui detox i depurativa, com per exemple, no pelar mai les verdures ni les fruites per així no perdre les sals minerals, les vitamines i les propietats que es concentren a la pela. Un altre aspecte molt important és cuinar sense oli. Segons la coordinadora de tallers de salut i nutrició d’Imporex Salut, Meri Terrones, l’oli s’ha d’ingerir cru perquè quan s’escalfa s’hidrogena i va directe a l’artèria i a la llarga acaba provocant malalties com el colesterol.

Tots aquests consells i molts més són els que podreu aprendre al ‘show cooking’ que s’organitza a la Biblioteca del Comú d’Encamp. Un sistema de cocció que garanteix la puresa, la qualitat i el gust dels aliments, i al mateix temps té cura de la teva salut.