Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller d’escriptura creativa a càrrec d’Elena Aranda a la Biblioteca comunal d’Encamp

· L’activitat és gratuïta i es farà els dimarts 2, 9, 26 i 23 de maig de les 19 h a les 21 h. Les inscripcions es poden fer a través del correu biblioteca@encamp.ad o al telèfon 732 704. · El taller està adreçat a escriptors amateurs i professionals i durant les sessions s’analitzarà diferents concursos literaris del país amb les seves característiques i categories.
Cartell del taller d'escriptura creativa a càrrec d'Elena Aranda..
Cartell del taller d'escriptura creativa a càrrec d'Elena Aranda.

Encamp, 28 d’abril de 2023.- La Biblioteca comunal d’Encamp acollirà durant el mes de maig un taller gratuït d’escriptura creativa a càrrec de la formadora i assessora literària Elena Aranda. L’activitat es dividirà en quatre sessions que es faran els dimarts 2, 9, 16 i 23 de maig de les 19 h a les 21 h. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic biblioteca@encamp.ad o trucant al telèfon 732 704.

El taller està adreçat a escriptors amateurs i professionals interessats a presentar-se als concursos literaris del país. Al llarg de les sessions s’explicaran les mecàniques particulars de les principals convocatòries anuals per tal de presentar obres originals i optar als guardons. A més, es combinaran les explicacions teòriques amb tasques pràctiques i s’oferirà material per analitzar composicions literàries de referència.

Elena Aranda té anys d'experiència en la composició i revisió de texts narratius en diferents formats literaris. A més, és una lectora professional per a agències literàries i editorials i ha treballat en les seccions de cultura de publicacions com La Vanguardia i El Diari d’Andorra.

 

Contingut de les 4 sessions

Pel que fa al contingut de les 4 sessions del taller d’escriptura literària, la primera se centrarà a repassar les diferents categories dels premis de la Nit literària d’Andorra del Cercle de les Arts i de les Lletres. S’explicaran les característiques de cada guardó i es faran exercicis per generar idees amb potencial narratiu.

Durant la segona sessió, s’analitzarà el concurs de Narrativa Fantàstica i de Terror d’Encamp, endinsant-se en el gènere de terror i estudiant les seves particularitats. També es parlarà de les obres premiades dedicions anteriors.

En la tercera sessió, s’analitzarà el concurs de Contes de Nadal, fent èmfasi en les seves característiques i estimulant idees creatives per escriure un bon relat.

Finalment, al llarg de la quarta sessió s’abordarà el concurs de Poesia Miquel Martí i Pol. Es tractarà la poesia com a gènere i s’incentivarà la lectura, l’experimentació i l’escriptura de poemes que puguin derivar en composicions poètiques.