Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió ordinària de Consell de Comú 27/4/2017

Les prestacions socials, les actuacions d’embelliment a la parròquia, la situació actual amb la concessió de l’Alberg de la Baronia i les relacions amb Saetde centren la sessió d’aquest dijous
Sessió Comú 27 abril 2017.
Sessió Comú 27 abril 2017

Prestacions socials

El cònsol major, Jordi Torres, va aprofitar la roda de premsa posterior a la sessió de Consell de Comú per parlar de les ajudes i prestacions socials que s'han atorgat enguany. En concret, aquest dijous es van aprovar 11 expedients destinats a sufragar ajudes per a les escoles bressol, la ludoteca, el servei d'extraescolars i activitats de vacances escolars per un import total de més de 7.300 euros. El cònsol major, Jordi Torres, va explicar que amb el primer trimestre vençut, s'ha executat un terç de la partida anual, que suposaria al voltant de 23.000 euros dels 95.000 euros dels quals se'n disposa.

Actuacions d'embelliment

Les accions per embellir la parròquia segueixen en marxa. De fet, Torres va anunciar que en els pròxims dies es plantaran una dotzena d'arbres per a l'avinguda Príncep Benlloch. A banda, també s'ha invertit per aconseguir que Encamp sigui una parròquia neta, per això s'han comprat cinc pipicans especials. Uns aparells que desprenen una olor que atrau els gossos per fer les seves necessitats allà mateix. Pel que fa a les obres que s'estan executant a la parròquia, la remodelació del passeig de Mojácar segueix a bon ritme, de fet es preveu que a l'estiu s'hagi acabat la segona fase i la primera fase també s'ha posat en marxa. A més, es van adjudicar els treballs per enderrocar l'edifici de l'estació d'arribada de l'antic telecabina d'Engolasters. En primer lloc s'analitzarà si fa falta l'enderrocament de l'edifici sencer o si es pot mantenir l'estructura. La funcionalitat d'aquest espai, segons va indicar el cònsol, encara no s'ha definit.

Situació actual amb la concessió de l'Alberg de la Baronia

La situació actual amb la concessió de l'Alberg de la Baronia també es va tractar durant la sessió de Consell de Comú. El cònsol va explicar que la proposta d'explotació per part de la concessionària Bomosa era "molt atractiva" i el Comú l'havia aprovat. Tot i així, ara està aturat per un problema urbanístic, l'única opció de salvar la situació és que el legislatiu modifiqui la llei. En aquest sentit, Torres va afirmar "si se soluciona ho tirarem endavant i si no doncs haurem de replantejar la concessió". De la seva banda, el conseller de PS+Independent, Joan Sans, va posar sobre la taula la qüestió de què passarà amb les altres empreses que havien postulat a guanyar el concurs si finalment s'ha de reformular la concessionària.

Acord d'intencions amb Saetde

Pel que fa a l'acord d'intencions amb Saetde, el conseller de Liberals+Independents, Jordi Troguet, va defensar que no sabia en quin punt es trobava la situació perquè "des del Comú no se'ns ha informat". El cònsol major, Jordi Torres, en la seva defensa va indicar que de fet tot estava "igual", han estat uns mesos de molta feina i entenia que ara s'hi posarien a treballar. De fet, Torres va explicar que ja havia parlat amb l'accionista majoritari per desencallar l'acord d'intencions amb la concessionària. En contraposició, el conseller de PS+Independents, Joan Sans, va explicar que les coses mal fetes des d'un començament, el resultat és aquest i va qualificar l'acció de "maniobra electoralista". De la seva banda, el conseller de PS+Independents, Pere Marsenyach, va indicar que Saetde és una empresa líder i per això "vull creure que ho salvaran", per això de moment "estem a l'expectativa".