Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió extraordinària del Consell de Comú d'Encamp en motiu del jurament del nou interventor delegat

Sessió extraordinària del Consell de Comú d'Encamp en motiu del jurament del nou interventor delegat.

El Comú d'Encamp ha celebrat, aquest divendres, una sessió extraordinària amb motiu del jurament del nou interventor delegat, Jordi Martínez, que substitueix l'interventor que en aquests moments està de baixa per malaltia. El cònsol major, Jordi Torres, ha recordat que aquesta situació, afegida al fet que s'hagi de realitzar una previsió pressupostària de quatre anys arran de la implementació de la llei anomenada Regla d'Or, s'hagin decantat per assumir una persona que "conegui la intervenció i les finances comunals".

A més, el cònsol ha indicat que s'està treballant en la definició de l'organigrama comunal per veure quines són les necessitats i, així acabar de treballar-ho amb l'oposició.

En aquest sentit, el conseller socialdemòcrata, Pere Marsenyach, ha lamentat la tardança en la definició d'aquest projecte.

Per la seva banda, el conseller liberal, Jordi Troguet, ha expressat la voluntat de saber la realitat del Comú i ha mostrat la preocupació en relació al fet que hi hagi molt personal eventual.

Durant l'atenció als mitjans posterior a la roda de premsa, els consellers comunals han valorat els projectes d'inversió al Pas de la Casa. En aquest sentit, el cònsol major, ha posat en relleu que aquest any s'executaran inversions com el nou edifici de serveis a Grau Roig. Tot i això, ha indicat que les més importants que afectaran la part baixa de les pistes es duran a terme entre el 2017 i el 2018.

Torres ha mostrat la voluntat de desbloquejar l'acord d'intencions amb Saetde aquest mateix any i ha posat en relleu que algunes de les accions previstes en aquest pacte, com l'edifici a la zona de debutants, es tiraran endavant de cara la temporada vinent. A més, el cònsol ha indicat que no es prendrà cap decisió en relació a la venda de les accions que disposa el Comú de la societat fins que no s'hagi desencallat l'acord d'intencions.

Per la seva part, el conseller de PS + Independents, Pere Marsenyach, ha explicat que han participat en una reunió informativa en relació a l'acord i ha indicat que es treballa amb un document caducat. Per aquest motiu, Marsenyach sosté que s'haurien d'establir noves bases.

Tanmateix, el conseller de Liberals +Independents, Jordi Troguet, ha lamentat que més enllà de la reunió no han tingut noves informacions. En relació a la possibilitat de la compra d'un privat de les accions de Saetde, ha indicat que si la proposta és interessant, caldria reflexionar-hi perquè és una societat deficitària per al Comú.

Per últim, i responent a les preguntes dels periodistes, el cònsol ha explicat que aquest estiu es faran diverses accions de dinamització al Pas de la Casa i a Encamp. Així, ha posat en relleu que es farà la Braderie, la Travessa de Muntanya, l'obertura del Funicamp, l'Overland, la Reebok Spartan Race i un llarg etcètera d'activitats.