Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió de Consell del Comú d'Encamp

El Comú d'Encamp ha celebrat, aquest dijous, una sessió ordinària on s'han debatut temàtiques com els recursos humans o la possibilitat que l'heliport nacional se situï a la parròquia.
Sessió de Consell del Comú d'Encamp .

La sessió ha començat amb l'aprovació de les actes de les sessions anteriors així com de diversos acords presos en Junta de Govern. S'ha validat per assentiment la modificació de l’article 36 de l’Ordinació de preus públics per actualitzar les tarifes de les setmanes joves d’esports, incorporar-hi noves activitats i incloure-hi les promocions puntuals dels centres esportius. També s'ha modificat l'ordinació de Cabanes ampliant-ne la superfície. I s'ha aprovat l'adjudicació del concurs nacional del servei públic comunal de recollida de diferents residus a Andorra. Aquesta adjudicació tindrà un cost total de 2,9 milions d'euros a l'any, dels quals 708.000 corresponen a la parròquia d'Encamp.

La sessió també ha aprovat la proposta del nomenament de Jordi Martínez com a nou interventor delegat, arran de la renúncia presentada per la persona que ostentava el càrrec.

La sessió també ha aprovat els acords adoptats per la comissió de gestió del pla de gestió de la Vall del Madriu. En aquest sentit, els consellers socialdemòcrates, Joan Sans i Pere Marsenyach, han lamentat la poca implicació econòmica dels comuns que en formen part i que no es compti amb la implicació del Govern. A més, s'han mostrat predisposats a ajudar a impulsar iniciatives que posin en relleu la importància de la Vall i la dinamitzin.

El cònsol major els ha assegurat que el pressupost destinat podria ser més alt però ha indicat que s'està en una fase d'estudi per establir un seguit de projectes. Un cop arribats a aquest punt, ha indicat Torres, s'haurà d'incrementar el pressupost tot i que ha explicat que tots han de tenir la disponibilitat econòmica per destinar-hi més recursos.

Durant la sessió també s'ha debatut la possibilitat d'ubicar l'heliport nacional en un terreny de la parròquia d'Encamp. El cònsol major ha indicat que actualment encara no hi ha hagut una comunicació oficial de la possible voluntat del Govern de situar aquesta instal·lació a la parròquia. Tot i això, i arran de les informacions sorgides als mitjans de comunicació, ha mantingut trobades amb els ministres d'Ordenament Territorial i d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions. Torres ha indicat que manquen els informes dels plans de vol i ha reiterat que si aquests no afecten a la urbanització de Cabeca, es mostrarà favorable al projecte. En aquest sentit, els consellers impulsors de la pregunta, Joan Sans i Pere Marsenyach, han manifestat que ells també volen tenir aquesta informació per poder-la avaluar i saber si són o no favorables al projecte.

En relació als recursos humans, els diversos membres del Consell de Comú han coincidit en la necessitat de fer una tasca aprofundida per clarificar la situació de tots els empleats del Comú. Els membres liberals, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, han mostrat el seu neguit per tal d'identificar quantes persones treballen al Comú. A més, han indicat la voluntat d'evitar contractar eventuals. També han expressat la voluntat de tenir personal format i amb perspectives laborals.

Els membres del partit socialdemòcrata han indicat que el volum d'eventuals és actualment més elevat que l'anterior al 2012 malgrat haver externalitzat alguns serveis. A més, han ofert la possibilitat de treballar de manera conjunta en un reglament per regular la mobilitat i promoció interna del personal, evitant així arbitrarietats.

Per la seva banda, el cònsol major ha recordat que s'està treballant per tenir una radiografia de la situació actual i definir quines són les necessitats del Comú per tal de donar el servei òptim. Torres ha indicat que s'espera tenir un esborrany de l'organigrama dels diversos departaments del Comú d'Encamp segons les necessitats identificades perquè la comissió de Recursos Humans segueixi amb la tasca.