Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicia una nova campanya de recollida d’ampolles de cava per a la seva reutilització

L'acció s'allargarà fins el 15 de gener.
S'inicia una nova campanya de recollida d’ampolles de cava per a la seva reutilització.

El Governi els comuns han iniciat una nova campanya de recollida d’ampolles de cava per a la seva reutilització durant les festes nadalenques. La campanya, que se celebra des de l’any 2012, s’allargarà fins 15 de gener.

D’aquesta manera les ampolles recollides, en lloc de seguir el procés de reciclatge, seran reutilitzades. Aquesta acció permet reduir en gran mesura els impactes derivats de la gestió d’aquest tipus de residus, ja que en la gestió més racional de residus, la reutilització es prioritza davant del reciclatge, permetent un estalvi més important de matèries primeres i d’energia.

Durant la campanya, s’ubicaran més de 25 contenidors al carrer i a les deixalleries comunals perquè la població pugui fer una aportació directa de les ampolles consumides durant les festes. En paral•lel, els comuns informaran els principals productors perquè aportin les ampolles de cava i xampany a les deixalleries o als contenidors.

A Encamp, es poden trobar a l'aparcament comunal Prat de l'Areny, a l'avinguda Joan Martí amb el carrer de la Vena, a l'aparcament comunal d'Encamp, al carrer Sant Miquel – Comerç Janina, a la plaça Sant Miquel, i a la carretera de Vila - Urbanització Vila del Sol.

Durant la campanya 2014-2015 es van recollir un total de 2.397 kg d’ampolles de cava, estimat en 2.663 unitats, per ser reutilitzades, i aquest any es preveu assolir un nivell similar. Del total d'ampolles de cava per a la reutilització recollides, el 20% són aportacions de la ciutadania, mentre que el 80% prové del sector de l’hoteleria.