Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El vestíbul del Comú acull una exposició de com era i com serà l’Hotel Rosaleda

El Comú d’Encamp ha instal·lat uns plafons per veure com era l’edifici des dels seus inicis i com serà un cop s’hagin acabat aquests treballs
El vestíbul del Comú acull una exposició de com era i com serà l’Hotel Rosaleda .

Amb motiu de les obres de l’Hotel Rosaleda, el Comú d’Encamp ha instal·lat uns plafons per veure com era l’edifici des dels seus inicis i com serà un cop s’hagin acabat aquests treballs (amb plànols). L’exposició és oberta al públic.

A més, tal com ha explicat el Govern d’Andorra, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha obert als mitjans de comunicació aquest dimarts l’Hotel Rosaleda, per tal de mostrar i explicar en què consisteixen les intervencions arquitectòniques que s’estan duent a terme en aquest emblemàtic edifici, situat a Encamp, que acollirà les dependències del Ministeri de Cultura.

Es tracta d’un repte important, ha afirmat Torres, en tractar-se d’un edifici de les dimensions de l’antic hotel, per convertir-lo en un equipament públic, que estarà també destinat a l’exposició. El ministre ha afegit que el projecte vol reivindicar el valor d’aquest edifici, i combinar-lo amb les exigències de qualitat necessàries per custodiar, conservar, tractar i gestionar les col·leccions d'art, patrimoni bibliogràfic, moble i arqueològic del Ministeri de Cultura.

Les obres es van començar el 2015 i està previst que finalitzin l’estiu del 2018, de manera que a partir del mes de setembre d’aquest mateix any, l’edifici estigui operatiu com a dependències ministerials. Com que la demanda d'espai supera la superfície útil de l’immoble, s'ha decidit dividir el projecte en dues fases: en la primera es treballarà la superfície, la restauració i els treballs de consolidació; i en la segona fase es realitzaran els treballs de la coberta i es farà una ampliació amb un edifici adjacent.

El ministre i l'equip d'arquitectes encarregats de la rehabilitació han destacat el valor històric de l'Hotel Rosaleda, tant per l'impacte social i cultural que va tenir per Andorra com pel seu referent arquitectònic. També han coincidit en l'oportunitat que representa aglutinar l'ús institucional i l’ús públic, així com recuperar el protagonisme d'aquest immoble situat al centre de la parròquia d'Encamp. En aquest sentit han anunciat que està previst un dispositiu d’il·luminació de l'exterior per tal de donar protagonisme a la façana.