Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Relaxació, descoberta i meditació al taller "Relaxa't" del Punt d'informació juvenil

El Punt d'informació juvenil d'Encamp ha acollit aquest matí el taller 'Relaxa't', on unes catorze persones, majoritàriament joves acompanyades de les seves mares, han realitzat una manta XXL sota les indicacions de Lluïsa Fernànez de "Cosas de Llu".
Relaxació, descoberta i meditació al taller "Relaxa't" del Punt d'informació juvenil.

El tret de sortida del taller l'ha donat la "coach" Cristina Segura, que ha explicat com funcionen els hemisferis del cervell des del punt de vista de la programació neurolingüística, i com tots desenvolupem més una part que una altra, i que una activitat manual ens obliga a treballar amb els dos hemisferis.

A més, en un taller com el d'avui, de confecció, hi ha un punt de midfullness o atenció plena, que ens ajuda a focalitzar la nostra atenció cap a l'activitat que estem realitzant en aquell moment, i això provoca que tinguem un temps de relaxació i de meditació interior, que ens ajuda a vegades a veure els nostres problemes des d'un altre punt de vista.

Tanmateix, els treballs manuals ajuden a descobrir i a prendre consciència de quin hemisferi tenim menys desenvolupat. Com ha explicat Segura, al taller hi havia gent que tenia menys desenvolupat l'hemisferi esquerre, la part més conceptual i analítica, i els costava més fer el càlcul dels punts per no perdre's en la seqüència.

L'activitat també ha donat pas a la interacció entre joves i progenitors, com ha estat el cas d'una mare i una filla que han decidit fer una manta més gran entre les dues, i això ha provocat que hagin hagut de trobar un punt de consens i de negociació entre les dues per poder executar de forma correcta la labor.