Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reducció d'un 30% del consum energètic el mes d'octubre

· La cònsol major, Laura Mas, ha fet una valoració molt positiva de les primeres mesures d’estalvi energètic assolint un 30% de reducció de consum el mes d’octubre
Sessió del consell de comú.
Sessió del consell de comú

Balanç positiu de les primeres mesures d’estalvi energètic, reducció d’un 30% del consum aquest mes d’octubre

La cònsol major, Laura Mas, ha fet un primer balanç de les mesures adoptades per part del comú, d’acord amb el conveni signat a principis de mes entre tots els comuns i el Govern d’Andorra per intentar reduir el consum energètic al país. El comú va començar a aplicar mesures d’estalvi abans de l’estiu de forma gradual però no ha estat fins al mes d’octubre que la gran majoria estaven implementades.

Mas ha anunciat que “el comú d’Encamp ha reduït aquest mes d’octubre un 30% el consum energètic respecte el mateix mes de l’any anterior” sobretot en il·luminació de la via pública i aparcaments.

La cònsol major d’Encamp ha afirmat que “l’esforç conjunt està donant resultat” i per tant “seguirem en aquesta mateixa línia, sense baixar la guàrdia” i ha posat d’exemple la reducció de l’enllumenat de Nadal o els canvis previstos en l’enllumenat públic millorar-ne l’eficiència i per tant seguir reduint el consum.

El consell de comú d’avui també ha aprovat una modificació pressupostària per al pagament de les obres complementàries de l’escola bressol del Pas de la Casa, per tal de fer front al darrer pagament de 207.741,67 €. Obres que es van dur a terme durant l’execució de l’obra i per adaptacions necessàries pels canvis de normativa i altres millores que resultava més eficient dur-les a terme durant l’execució.

La consellera de Finances, Josefina Rodríguez ha presentat l’informe d’execució pressupostària del tercer trimestre que tanca amb superàvit de 3,3 M€ i ha recordat que “són dades provisionals ja que s’informa de la situació financera del tercer trimestre”.