Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rècord d’inscrits al 25è Míting internacional de natació d’Encamp

Aquest dissabte, 24 de març, la piscina del Complex d’Encamp s’omplirà amb més de 400 persones pel que és una de les competicions encampadanes amb més edicions
Rècord d’inscrits al 25è Míting internacional de natació d’Encamp.

El conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández, acompanyat per Elsa Rigau, presidenta  del CN Encamp, i pel director del departament de Joventut i Esports del Comú d’Encamp, Ignasi Vinós, ha presentat aquesta tarda en roda de premsa el 25è Míting internacional de natació d’Encamp, que se celebrarà aquest dissabte, 24 de marc, al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.

Fernández ha explicat que enguany s’espera la participació d’uns 400 nedadors a partir dels 8 anys, que arriben majoritàriament de clubs forans, on s’ha de sumar el treball de 40 tècnics i 15 àrbitres que vetllaran pel bon funcionament de l’esdeveniment. A més, ha volgut destacar que ‘gràcies al compromís de clubs com el CN Encamp, que enguany també celebra el seu 25è aniversari, el Comú d’Encamp pot seguir endavant amb la seva aposta de Turisme esportiu, perquè esdeveniments com el Míting internacional de natació donen a conèixer les nostres instal·lacions i la nostra parròquia’

Pel que fa al míting, Elsa Rigau ha explicat que hi haurà un total de sis categories repartides en prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, júnior i absolut. Tots els participants hauran de disputar proves eliminatòries: d'una banda, la de 100 metres estils per a totes les categories, d'on sortiran els sis primers classificats que disputaran les finals en una prova de 200 metres estils, exceptuant la categoria prebenjamina, que realitzarà la prova de 100 metres com a final directa. Tanmateix, hi haurà una prova de relleus per equips, tant en masculí com en femení.

Quant al calendari de la competició, divendres des de les 18.30 fins a les 20.30 hores els esportistes disposaran de temps per fer entrenaments oficials lliures i el dissabte serà el torn de la competició. Al matí, de les 8.30 a les 10 hores podran fer escalfaments les categories prebenjamí i benjamí, a les 10.15 hores tindrà lloc la presentació dels equips participants, a les 10.30 hores serà el torn de les sèries, a les 12.30 hores les finals i els relleus, i a les 12.45 hores es procedirà a l’entrega de premis. A la tarda, competiran les categories alevina, infantil, junior i absolut. De les 15.15 a les 16.45 hores faran els escalfaments i a partir de les 17 hores ja començaran les sèries, a les 19 hores les finals i els relleus absoluts i a les 19.30 hores s’entregaran els premis.

Un total de 15 clubs participaran aquest cap de setmana al míting internacional de natació d’Encamp, cinc dels quals són del país (Cleser, Sant Julià, Serradells, Escaldes i Encamp) i deu de fora (Atletismo Huesca, Sant Boi, Esplugues, Cambrils, Granollers, Berga Ressort, Berga Tossalet, Huesca, Cabrera de Mar i Puigcerdà).

D’altra banda, Ignasi Vinós ha detallat que la novetat d’enguany del míting serà la instal·lació d’un sistema digital de cronometratge similar al que s’utilitza en les grans competicions de natació, com els Jocs Olímpics o els mundials. Vinós ha destacat que ‘el Comú ha fet l’esforç de llogar aquest sistema per donar rellevància i notorietat al 25è míting’. A més, aquest sistema permetrà obtenir amb fiabilitat les marques de cada competidor, necessàries per als nedadors que puntuen en el circuit de la Lliga catalana i el Campionat de Catalunya.

Per finalitzar, Vinós ha volgut recordar que amb motiu del míting de natació la piscina del Complex d’Encamp restarà tancada als usuaris des de divendres a la tarda, i que ja se’ls ha informat que podran utilitzar tant la piscina del centre esportiu del Pas de la Casa com les altres piscines comunals.