Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recomanacions literàries per Sant Jordi!

Com sempre, per Sant Jordi, ens veiem abocats a buscar i remirar aquell llibre que volem regalar a la persona que estimem. De llibres, ens podríem atrevir a recomanar-ne milers, però millor que ens centrem en les novetats. La veritat és que aquest any en tenim per poder triar i encertar. Des de la literatura, passant per obres especialitzades, les editorials i els autors andorrans ens ofereixen possibilitats del tot eclèctiques.
Recomanacions literàries per Sant Jordi!.

Si parlem de literatura en majúscules hem de destacar la novel·la Cartes Mortes del lauredià David Gálvez, que bé podria estar escrita per un argentí, si ens fixem en les referències a aquell país i al coneixement de Cortázar. No és una novel·la a l’ús, són un conjunt d’informacions epistolars, certes o no. El lector ja ho descobrirà. L’altre gran triomfador és l’Albert Villaró que ja vam ressenyar anteriorment amb l’obra Els Ambaixadors.

Seguint en l’àmbit andorrà, però en altres gèneres, Alfred Llahí ens torna a acostar al coneixement d’Andorra, i en aquest cas ens parla de la provinença dels noms dels carrers a Qui és qui als carrers d’Andorra. Dins el gènere biogràfic, l’Àlvar Valls ens ofereix part de les seves memòries i fins i tot dins de l'àmbit científic el CENMA ha publicat un estudi dels petits vertebrats que és una joia per als amants de la natura, Petits mamífers i ratpenats d’Andorra.

Si creuem la frontera, sense canviar de llengua, ens trobem amb obres literàries originals com L’altra de Marta Rojals, que ja està triomfant des de fa unes setmanes o la nova i divertida novel·la de Jonas Jonasson L’analfabeta que va salvar un país. I canviant de gènere podem gaudir d’una petita joia poètica de Pere Gimferrer, El castell de la puresa,prologada pel darrer geni de la poesia catalana, Josep Pedrals.

Si fem una repassada a la literatura juvenil i infantil, per no estendre’ns massa, podem fer incís en l’obra del prolífic Francesc Miralles, 4171. Aquest títol amaga la xifra 1714 a l’inrevés i com estan fent molts escriptors aquest any 2014, aprofita per parlar dels fets que van tenir lloc a Catalunya fa 300 anys, tot i que en aquest cas és lloable l'intent de voler acostar el conflicte als joves amb un llenguatge planer i proper.

En darrer lloc, per als més menuts no podia faltar la història d’un drac molt particular que cada cop que esternuda canvia de conte. El drac que canviava de conte cada cop que esternudava està escrit per David Aceituno i il·lustrat pel guardonat dibuixant de còmic Miguelanxo Prado.