Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp projecta un nou espai per a la gent gran que inclou un centre de dia i un nou edifici per activitats de lleure

· La cònsol major, Laura Mas, i l’arquitecte responsable del projecte, Pau Iglesias, han presentat avui el detall del projecte a la gent gran en un acte al cafè del poble · El projecte preveu l’ampliació amb un nou edifici adjacent i la remodelació de l’actual per crear un nou espai que triplica la superfície actual
Presentació del projecte del nou espai per a la gent gran.
Presentació del projecte del nou espai per a la gent gran

Encamp, 13 de novembre de 2023.- El comú d’Encamp ha presentat avui el projecte del nou espai per a la gent gran que inclourà un centre dia, diversos espais per activitats i una zona de treball del departament de Socials, entre altres serveis, en una sola ubicació remodelada i adaptada a les noves necessitats. La presentació ha tingut lloc al cafè del poble on s’han aplegat una seixantena de persones per conèixer de primera mà el nou equipament.

La cònsol major, Laura Mas, acompanyada del conseller d'Obres Púliques i Urbanisme, Joan Marc Pifarré, ha explicat que es va fer una enquesta abans de l’estiu per detectar les diferents necessitats de la gent gran i també s’han tingut en compte les aportacions fetes per l’associació de gent gran, i per tant, “tal i com ens vàrem comprometre avui presentem el projecte definitiu abans de licitar l’obra”.

La cònsol major ha explicat que la remodelació de l’actual cafè del poble “serà per fer-lo més acollidor, més eficient energèticament i sobretot un espai que respongui a les necessitats actuals de la gent gran”.  

Laura Mas ha detallat algunes de les particularitats del nou edifici, com per exemple, que “es triplicarà la superfície actual i que tindrà molta més llum natual” per poder acollir tots els serveis necessaris, “tant del centre dia, com pel menjador social, com per les activitats” i ha avançat que “hi haurà un espai intergeneracional perquè els padrins que vulguin passar-hi una estona amb els seus nets hi trobin també un espai per fer-ho”.  Finalment Mas ha valorat positivament l’adaptació exterior de l’actual edifici i la seva ampliació perquè “s’integra, fent la previsió del futur vial que està planificat en aquest emplaçament, i utilitza materials, com la fusta, que ajuden a tenir un entorn més embellit”.

L’arquitecte encarregat del projecte, Pau Iglesias, ha explicat que el nou espai es dividirà en tres plantes. La planta baixa inclourà una nova sala polivalent i un pati interior que permetrà donar llum a tot l’edifici “una de les millores importants respecte l’espai actual serà la millora de la il·luminació”. La primera planta inclourà tots els serveis del centre de dia, la cuina, l’espai de menjador, sala d’estar i de descans, el nou espai intergeneracional i l’àrea de treball del departament de Socials del comú d’Encamp. La segona planta del nou edifici inclourà les aules per a totes les activitats de gent gran, actualment ubicades a la Valireta, i un nova terrassa exterior, de 222 m2, gràcies a la remodelació de la coberta de l’actual edifici.

El cost estimat segons el projecte és d’uns 3,2 milions d’euros. Pel que fa als terminis d’execució “seran necessaris uns 18 mesos”, segons ha indicat l’arquitecte. La cònsol major també ha precisat que “durant les obres, l’espai actual estarà en funcionament, i quan ja no sigui possible, s’habilitaran els espais necessaris perquè no es deixi de prestar, en cap moment, cap servei dels que es presten actualment” i ha matisat que, això però es detallarà quan es licitin les obres.

 

Serveis relacionats