Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les biblioteques comunals d’Encamp i el Pas de la Casa reparteixen fins a 18 premis pel 13è Concurs de punts de llibre

· L'organització ha rebut un total de 77 propostes repartides en les categories benjamí, aleví, infantil i adults · Els guanyadors i guanyadores han rebut el seu punt de llibre imprès i diferents lots de llibres i vals de compra per utilitzar en literatura
Guanyadors del 13è Concurs de punts de llibre a Encamp..
Guanyadors del 13è Concurs de punts de llibre a Encamp.

Encamp, 9 de maig del 2024.- El Comú d’Encamp ha fet entrega dels premis de la 13a edició del Concurs de disseny i elaboració de punts de llibre de les biblioteques comunals d’Encamp i del Pas de la Casa, que enguany ha comptat amb un total de 77 participants, 44 a Encamp i 33 al Pas de la Casa. 

El conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, i la consellera d’Infraestructures i Manteniment, Sabrina Grégoire, han fet entrega dels guardons als premiats i han celebrat que un any més el concurs hagi format part del programa d’activitats culturals impulsades des de les biblioteques comunals amb l’objectiu d'incentivar la lectura, a més de felicitar la feina feta per tots els inscrits i encoratjar-los a continuar mantenint aquesta passió per l’àmbit literari i creatiu. 

Tant a Encamp com al Pas de la Casa, el concurs ha comptat amb 5 categories: benjamí (de 5 a 6 anys), aleví (de 7 a 10 anys), infantil (d'11 a 14 anys), juvenil (de 15 a 17 anys) i adults (a partir dels 18 anys). Els premis que s’han atorgat aquesta edició han estat diferents lots de llibres, vals de compra per valor de 40 euros per utilitzar en literatura i, com ja és habitual, la impressió dels punts de llibre dels primers classificats. Cal destacar que aquests punts impresos estaran disponibles a les biblioteques d’Encamp i del Pas de la Casa per a tots els usuaris. 

 

Guanyadors del 13è Concurs de disseny i elaboració de punts de llibre 

Pel que fa a Encamp, els guanyadors del primer i segon premi de les diferents categories han estat: en benjamí, Alaia Heis i Amelia González; en aleví, Alexia del Prado i Bruno Blanco, a més d'atorgar-se un accèssit per a Iris Cardoso per la tècnica utilitzada; en la categoria infantil els guanyadors han estat Charlie Boher i Anna Pubill; i en els adults els premis han estat per a Karina Duarte i Diana Salas. La categoria juvenil, finalment, no ha tingut cap inscrit. 

Pel que fa als guardons del Pas de la Casa, els primers i segons premis han estat: en la categoria benjamí per a Mateo Jubilado i Manon Vedel; en alevins han guanyat Salomé Arias i Nicole Da Silva; en infantils els guardonats han sigut Sara Ros i Tommy Tossen; i en adults els guanyadors han sigut Lorena Requena i Isabel Requena, a més d'atorgar-se un accèssit per a Erika Terrones. La categoria juvenil no ha tingut cap inscrit. 

Enguany, la categoria amb més participació ha estat la d'alevins (de 7 a 10 anys) amb 47 participants entre les dues poblacions. Pel que fa a la resta de categories, s'han presentat 14 benjamins, 9 infantils i 7 adults. 

  

Temàtiques i tècniques utilitzades 

Com en edicions anteriors, la temàtica dels punts de llibre ha sigut totalment lliure. Entre les més destacades hi ha hagut motius de Sant Jordi, paisatges, animals i representacions de sentiments com l’amor, l’amistat i també incentivant el respecte per la natura, entre d’altres. 

En relació amb les tècniques emprades, també hi ha hagut força varietat. Els participants han utilitzat pintura, aquarel·les, elements amb volum (com vestits o flors), retoladors, llapis de colors, purpurina i retalls, entre d’altres. 

Serveis relacionats