Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions de les més de 30 activitats de l’Enfira’t d’Encamp

· El cap de setmana de la fira multisectorial, el 20 i 21 de maig, oferirà propostes gratuïtes per a tots els públics. · Els estands i esdeveniments es concentraran a l’aparcament de l’Areny, Sant Miquel, el Complex Esportiu i el Passeig de l’Alguer
Obertes les inscripcions de les més de 30 activitats de l’Enfira’t d’Encamp .

Encamp, 17 de maig de 2023.- La segona edició de l’Enfira’t d’Encamp arriba aquest cap de setmana, el 20 i 21 de maig, amb més de 30 activitats pensades per a tots els públics

Els assistents podran gaudir de vermuts musicals, masterclass esportives, visites teatralitzades, portes obertes als museus d'Encamp, espectacles tradicionals, una polpada, un taller per aprendre a ballar l'Encamp de Gresca i moltes més activitats. El programa complet es pot consultar a comuencamp.ad. Totes les propostes són gratuïtes.

 

Masterclass esportives, de ball i visites teatralitzades

El programa de dissabte i diumenge començarà amb una masterclass a càrrec del Club Pàdel i Tennis d’Encamp al ‘campito’, situat davant del Complex Esportiu d’Encamp. L’activitat és per a totes les edats i es farà els dos matins de les 10 h a les 12 h i dissabte a la tarda de les 16 h a les 18 h.

De les 11 h a les 13 h de dissabte, la Sala de Congressos del Complex acollirà diferents activitats. Hi haurà una masterclass a càrrec de l’escola de teatre musical Broadway per aprendre una coreografia de Ballet Fit i Clip Work. També es farà un taller pràctic organitzat per l’Esbart Sant Romà on es podrà aprendre a ballar l’Encamp de Gresca. Ambdues activitats no requereixen d’inscripció prèvia, però és necessari estar-hi cinc minuts abans de l’inici.

Tanmateix, entre les 12.30 h i les 13 h, els alumnes de l’escola Broadway oferiran una representació de Modernjazz, Hip-Hop i ballet clàssic a la sala del Complex.

A més, a les 12 h del dissabte hi haurà una visita teatralitzada als entorns de La Mosquera. L’activitat anirà a càrrec de la companyia de teatre An-danda-rà i comptarà amb una guia veterana i les seves becàries, totes elles una mica estrambòtiques. La visita, que integra un toc d’humor, dura aproximadament 30 minuts i el punt de trobada és davant de l’Oficina de Turisme. Aquesta activitat es repetirà el diumenge a les 12 h i a les 18 h. Cal fer inscripció prèvia a les oficines de Turisme d’Encamp i del Pas de la Casa.

A les 19 s’oferirà una visita teatralitzada al Museu de l’Electricitat de FEDA sota el nom ‘FHASA, la llum de la seva llar’ (cal fer reserva prèvia a FEDA).

D'altra banda, de les 11 h a les 12 h de diumenge hi haurà una masterclass i exhibició del club Karate Encamp, on els alumnes i entrenadors faran una demostració d’aquest art marcial mil·lenari. Posteriorment, de les 12 h a les 13 h, el Grup Folclòric Do Alto Minho oferirà una actuació de ball tradicional. Ambdues activitats es faran a la Sala de Congressos del Complex.

Durant la tarda de diumenge, de les 16 h a les 18 h, el club Kung Fu farà una masterclass també a la Sala de Congressos. I de les 17 h a les 18 h hi haurà una masterclass de cycling a la plaça de Sant Miquel. Per participar en aquesta darrera activitat cal fer inscripció prèvia a les oficines de Turisme.

 

Vermuts musicals, balls tradicionals, xerrades tecnològiques i ‘queimada

Pel que fa als migdies, l’hora del vermut estarà amenitzada amb els concerts de ‘Black Thursday’ (dissabte) i ‘Froy Lands’ (diumenge). Les actuacions musicals tindran lloc a la plaça de Sant Miquel de les 12 a les 14 h.

De cara a la tarda, de les 16 h a les 17 h de dissabte hi haurà una actuació de l’associació Evi-danse de Rouillac, que oferirà un ball tradicional a la plaça de Sant Miquel. A continuació, de les 17 h a les 18 h, es farà la xerrada tecnològica ‘Ted Talk a càrrec de l’empresa Sinzerad, a la Sala de Festes del Complex.

Per acabar el programa de dissabte, a les 24 h hi haurà un espectacle tradicional de queimada i festa a la Sala de Congressos del Complex.

 

Portes obertes i visites guiades als museus de la parròquia

A més, durant tot el cap de setmana, els museus de la parròquia oferiran portes obertes i visites guiades.

Pel que fa a dissabte, de les 10 h a les 11.30 h i de les 15 h a les 17 h es podrà visitar el Museu de l’Electricitat, de les 12 h a les 14 h i de les 16 h a les 18 h, el museu etnogràfic Casa Cristo (cal fer reserva prèvia trucant al 833 551, ja que l’espai és reduït i els grups seran de màxim 15 persones).

D’altra banda, de les 10 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h es podrà visitar el Museu de l’Automòbil, i de les 11 h a les 13 h i de les 17 h a  les 19 h l’Hotel Rosaleda, amb grups màxims de 20 persones i inscripció prèvia obligatòria a la carpa de Turisme ubicada a l’Enfira’t.

Diumenge les visites al Museu de l’Electricitat seran de les 10 h a les 12, al Museu de l'Automòbil de les 10 h a les 14 h i a l’Hotel Rosaleda de les 11h a les 13 h. Casa Cristo tindrà el mateix horari que dissabte.

 

Polpada, punt de restauració, tir amb arc i Slot-Scalextric

A banda de les activitats comentades, durant tot el cap de setmana de la fira hi haurà un espai de polpada organitzat per l’FC Encamp a la Sala de Congressos del Complex. A més, es podran degustar productes i especialitats gallegues.

També a la sala, i al llarg de tota la fira, l’Associació d’Slots tindrà un circuit de cotxes muntat per descobrir els clàssics ‘scalextrics’ i gaudir de curses d’alt nivell. De fet, Encamp acollirà una prova del Campionat d’Espanya d’Slot-Scalextric durant el primer cap de setmana de juny.

Finalment, hi haurà un espai de tir amb arc habilitat al pati de l’escola francesa per a tots aquells qui vulguin endinsar-se en aquesta pràctica i conèixer més sobre l’esport. L’activitat estarà disponible de les 10 h fins a les 18 h.