Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nomenats els nous membres del Consell d’Infants

Durant la sessió s’ha explicat en quin punt es troben totes les propostes presentades en la primera sessió del Consell d’Infants
Nomenats els nous membres del Consell d’Infants.

Els alumnes escollits de l’escola andorrana i francesa del Pas de la Casa i Encamp han estat nomenats consellers del Consell d’Infants aquest dijous al matí. Els 14 alumnes de les quatre escoles han acceptat el càrrec de consellers per aquest any i també s’han nomenat quatre suplents. A més, s’ha aprofitat la sessió per explicar en quin punt es trobaven les peticions que es van fer en la primera sessió de Consell d’Infants.

El cònsol major, Jordi Torres, ha exposat que la tirolina i els llits elàstics, que van sol·licitar els infants que es col·loquessin al Prat Gran, ja són una realitat. Una altra petició va ser la de fer projeccions de pel·lícules en cartellera al Pas de la Casa. En aquest sentit, Torres els ha assegurat que ara han de fer una reunió amb les directores de les escoles del Pas de la Casa i es posarà en marxa l’any que ve.

El tema d’instal·lar més papereres a la vila d’Encamp i el Pas de la Casa també era una demanda que feien els infants i, en resposta, el comú ha instal·lat noves papereres en els punts on es va observar que en mancaven. Seguint amb temes de sensibilització, s’ha acordat que es farà una activitat de neteja del medi amb les escoles de cara al mes d’octubre o novembre.

En temes esportius, els consellers havien demanat que s’instal·lés una zona d’’skate park’  però des del comú ho han estat valorant i veuen que és un tema “complicat”. D’altra banda, el que sí que es farà, amb la col·laboració de la Federació Andorrana de Futbol, és que al Pas de la Casa es traslladarà el camp de futbol de “minipitch” a un espai més segur i es remodelarà. Això està previst que es faci quan s’acabi la temporada de nevades. En canvi, a Encamp està previst que n’instal·lin un de nou a principis del 2018.

Els actes vandàlics també era un tema que preocupava als infants i el cònsol ha posat en relleu que ja s’estan aplicant mesures de seguretat en zones que van detectar que no hi havia prou vigilància.

A l’últim, el cònsol ha explicat que s’està treballant per col·locar noves plaques als carrers d’Encamp i el Pas de la Casa.

A la sessió de Consell d’Infants, a banda d’alguns consellers de comú, també s’ha comptat amb la presència del responsable de sensibilització d’Unicef Andorra, Héctor Encuentra, que ha volgut agrair l’interès dels comuns per dur a terme accions com aquesta i ha destacat la importància del certificat ‘Parròquia amiga de la infància’, que van entregar a totes les parròquies fa unes setmanes.

Un cop aixecada la sessió, s’ha procedit a la roda de premsa. El cònsol ha demanat als alumnes que comencin a treballar pel pròxim consell del mes de juny.  De la seva banda, els portaveus de les escoles d’Encamp i el Pas de la Casa, Lizandro Pinto, Teresa Agueda, Yaiza Agueda i Elisa Mevel, s’han mostrat molt encoratjats i amb molta il·lusió per treballar per millorar la seva parròquia.