Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Museu Casa Cristo rep més de 150 visitants per celebrar el Dia internacional dels museus

· Durant tot el dia el museu ha rebut desenes de visitants amb la jornada de portes obertes i les tres visites nocturnes amb el concert de David Font han esgotat totes les places. · Una iniciativa que permet difondre el patrimoni cultural i etnogràfic d’Encamp, enguany a través d’una experiència sensorial que feia viatjar en el temps als visitants.
Actuació de David Font al Museu Casa Cristo per la Nit dels museus..
Actuació de David Font al Museu Casa Cristo per la Nit dels museus.

Encamp, 18 de maig de 2024.- Amb motiu del Dia internacional dels museus i la Nit dels museus, Casa Cristo ha sigut, aquest dissabte, l’escenari d’una experiència sensorial a través dels cinc sentits. La casa-museu ha acollit tres visites nocturnes programades, on els visitants han gaudit d’un recorregut per la història de l'Andorra de finals del segle XIX i començaments del XX, en un entorn autèntic i humil. Aquestes visites han gaudit d’un ambient màgic i íntim a la claror de les espelmes, recreant l’espai d’un vespre d’aquella època. A la tercera planta de la casa, els esperava la música en directe del guitarrista David Font, en un espai que volia mostrar com eren els concerts de festa major en un dia plujós. 

Font ha interpretat diverses peces de música tradicional de finals del segle XIX i principis del XX, amb la idea de transportar el visitant a l’època que l’actual museu era una vivenda tradicional encampadana i fer-ho a través de la música que s’escoltava i es ballava en aquella època a tot el Pirineu.  

L'actuació ha anat acompanyada d’un tast de productes tradicionals, el vi ranci i la coca de pa, la llum de les espelmes i les olors típiques de la zona que es podien gaudir embolcallades per uns petits pots de vidres perquè els visitants les descobrissin durant la visita. En total, 40 minuts de visita que han aconseguit traslladar el visitant a l’època original del museu. Un viatge en el temps a través dels sentits. 

Amb aquesta iniciativa es pretén obrir les portes dels museus i fer difusió del patrimoni cultural i etnogràfic de la parròquia d’una manera original i atractiva, més lúdica i oberta a un públic molt més ampli.  

Destacar que durant tota la jornada s’han obert les portes dels museus de tot Andorra, impulsat per la Taula de Museus i on el museu Casa Cristo s’ha sumat a aquesta iniciativa amb visites d’entrada gratuïta durant tot el dia. En total, més de 150 persones han gaudit d’aquesta experiència i han pogut viatjar en el temps.

Serveis relacionats