Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moreno: “Els usuaris aprecien molt el servei de les biblioteques d’Encamp”

Les biblioteques d’Encamp i el Pas de la Casa han fet públiques, aquest dimecres, les dades de balanç del 2013 en què s’evidencia un increment del nombre d’usuaris.
Llibres de la col·lecció local de la Biblioteca Comunal d'Encamp.
Llibres de la col·lecció local de la Biblioteca Comunal d'Encamp

En aquest sentit, l’any passat la biblioteca d’Encamp va assolir els 19.517 usuaris, mentre que la del Pas de la Casa va acollir 10.685 persones. El major increment s’ha produït en els usuaris infantils i les hores amb més freqüència són entre les 17.30  i les 19 hores.

Els mesos de major afluència a Encamp han estat l’octubre, amb 2.528 persones, i el novembre, amb 2.479 visites, i els de menor incidència entre els usuaris han estat el juliol i l’agost amb uns 470 usuaris cada mes. Al Pas la incidència és més nombrosa el mes de desembre, amb 786 visites, i al gener, amb 695 usuaris, i els de menor incidència tornen a ser els mesos de juliol i agost, amb un centenar de visitants per mes.

A Encamp, els préstecs s'han incrementat arribant als 5.215 documents dels quals 3.593 són llibres, i 1.059 DVD. Entre els títols més demanats pels infants destaquen els còmics de Gerónimo Stilton en anglès i català, seguits de DVD de temàtica juvenil. Pel que fa a les sales d’adults, una de les autores més llegides és Sara Lark.

Per la seva banda, els préstecs al Pas de la Casa han arribat als 300, sent els títols més demanats per adults El nuevo francés sin esfuerzo (llibre + CD), La magia de Rhonda Byrne o la trilogia de Haruki Murakami en francès. En quant als infants, els més llegits són els còmics de Bola de Drac i del Detectiu Conan, i la pel·lícula d’Encantada.

A més, l’espai d’ordinadors de la biblioteca encampadana ha vist incrementat el seu ús arribant a 2.057 infants i 1.451 adults.

Per la seva part, la consellera de Cultura, Olga Moreno, s’ha mostrat molt satisfeta de l’increment d’usuaris recordant la bona feina que s’està fent des de les dues biblioteques. A més, ha assegurat que els usuaris aprecien molt el servei i ha indicat que les xifres encoratgen a seguir potenciant les activitats que s’hi realitzen.