Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Moderna de Poble', de Raquel Córcoles.

'Moderna de Poble', de Raquel Córcoles..

Aprofito per reivindicar des d’aquest espai la lectura de còmics per a adults. A la biblioteca comptem amb força còmics i una revista especialitzada que ens acosta a aquest gènere i que també podeu trobar per Internet que es diu “Còmic Tecla” http://www.l-h.cat/biblioteques/comictecla.aspx . Hi ha qui no llegeix gaires còmics des de la infància i mai és tard per tornar a llegir històries dibuixades, encara que els temes i arguments vagin dirigits al públic adult.

Raquel Córcoles Moncusí. Aquest nom potser no us dirà gaire res. Però és una de les grans escriptores de còmics del moment a Internet, ha col·laborat amb revistes d’humor com el Jueves i també amb la revista de xafarderies Cuore amb una tira setmanal. És més coneguda pel seu pseudònim “Moderna de Pueblo”.  Fa un any i mig va treure el seu segon “còmic book” del que ja se n’han editat quatre edicions: “Els capullos no regalen flors”.

L’obra, de 160 pàgines és realment divertida, i fuig de les clàssiques vinyetes, en el sentit que la vinyeta quasi no existeix, a vegades les il·lustracions ocupen tota la pàgina, a vegades la pàgina està ocupada per quatre escenes, i sempre els diàlegs són de qualitat sense entrar en grans debats profunds, fet que li dóna molta frescor i ganes de llegir-lo tot d’una tirada.

La protagonista del còmic és una noia de poble, com diu ella, rossa i caracteritzada amb ulleres de sol, que va a viure a la ciutat. Es tracta de trobar el noi ideal. En la seva recerca, troba diferents tipologies de parelles que són més o menys positives i hi barreja força experiències autobiogràfiques que reflecteixen situacions amb grans dosis d’humor.