Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alpinista encampadana Stefi Troguet presenta la seva 6a expedició dels 14 vuit mils sense oxigen assistit al Makaslu

La consellera de Turisme, Verònica Solsona, l'ha acompanyat en la presentació davant dels mitjans de comunicació que ha tingut lloc al comú d'Encamp
Roda de premsa de presentació de la 6a expidició de l'alpinista Stefi Troguet.
Roda de premsa de presentació de la 6a expidició de l'alpinista Stefi Troguet

Aquest matí, l’alpinista Stefi Troguet ha donat a conèixer des del Comú d’Encamp amb la presència de la consellera de Turisme d’Encamp, Verònica Solsona, la següent expedició que s’emmarca dins del seu ambiciós projecte de coronar els catorze pics de més de 8.000 metres d’altitud d’arreu el món, sense oxígen assistit.

Solsona ha destacat la "valentia i perseverança" de Troguet i l'ha felicitat pel seu nou repte, i sobretot de tornar-ho a intentar després de la darrera expedició en la que no va ser possible fer el cim. Solsona ha present a l'alpinista recordant que ja ha assolit tres dels 14 vuit mil que persegueix: el Nanga Parbat, el Manaslu i el K2. 

Stefi Troguet emprendrà aquest nou repte i ho farà, novament, de la mà del nepalí Nirmal Purja, conegut per l’apelatiu Nimsdai, l’alpinista récord de l’himalayisme de l’actualitat. La darrera expedició de l’encampadana, va ser durant els mesos d’abril-maig del 2023, on va intentar coronar l’Everest i malhauradament el seu objectiu va donar fallida degut a la diverses situacions personals i condicions físiques. Enguany, l’encampadana novament, viatjarà entre la frontera de la Xina i Nepal, concretament en la divisió de la zona de Kosiper, per conquistar una nova aventura, la que serà la seva 6a expedició dels 14 x 8000 sense oxígen assistit.

Aquest nou repte té per nom el Makalu que és la cinquena muntanya més alta de tot el món amb una altitud de 8.463 metres sobre el nivell de la mar i està situada en la zona de Mahalangur de l'Himàlaia a només 19 quilòmetres del Pic de l’Everest. Aquesta nova expedició, s’iniciarà la setmana vinent i no és fins a partir de mitjans del mes d’abril que té previst d’arribar al camp base, on iniciarà la primera fase d’aclimatació.

En la roda de premsa, Troguet ha destacat la seva bona forma física i emocional, assenyalant que van ser factors que van influir negativament en la darrera expedició a l’Everest i que enguany se
sent preparada per poder donar el seu tot per aconseguir el repte.

En acabar, ha donat els agraïments cap al Comú d’Encamp i a totes les empreses i marques que la recolzen, que “sense elles seria completament impossible de seguir endavant” . Aquestes són: X-Bionic, Racer i Cébé, La Sportiva, Ferrino, Viladomat Esports, Financera d’Assegurances, Hioposglobal.com, Hiperpas i en especial a Nims Dai Foundation i Elite Exped.

Serveis relacionats