Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llum verda a l’inici de les obres de l’escola bressol del Pas de la Casa

El consell de comú va aprovar per assentiment l’adjudicació de la primera fase dels treballs del projecte, que ascendeix a un global de 2,5 milions d’euros
Llum verda a l’inici de les obres de l’escola bressol del Pas de la Casa.

La sessió del consell del comú d’Encamp d’aquest dijous ha donat llum verda a l’adjudicació de les obres per a la construcció de les noves instal·lacions de l’escola bressos i d’El Llaç d’animació del Pas de la Casa per un import global de prop de 2,5 milions d’euros. L’adjudicació, que es va aprovar per assentiment per part de tots els consellers i  conselleres, ha estat per a la unió temporal d’empreses TP UNITAS SAU-LOCUBSA.

El comú va aprovar també la despesa plurianual de 307.000 euros corresponent als treballs de la primera fase, corresponents a l’estructura i els fonaments, que es realitzaran enguany. Està previst que les obres comencin de forma immediata i tinguin una durada de 6 mesos.

El Pas de la Casa serà objecte d’una segona intervenció important en infraestructures, amb la remodelació i rehabilitació de la passarel·la d’accés al poliesportiu. El consell de comú va aprovar la despesa per portar a terme la reparació estructural d’aquesta infraestructura que inicialment només estava previst remodelar. Durant el procés de redacció del projecte es van detectar patologies i un deteriorament del formigó i de les estructures del forjat que han portat a canviar el plantejament de la intervenció. L’actuació integral prevista suposarà una inversió de 400.000 euros.

 

Execució del pressupost del tercer trimestre

La sessió de consell de comú d’aquest mes d’octubre també ha servit per donar el vistiplau a les principals xifres d’execució del pressupost del tercer trimestre del 2018 amb un resultat pressupostari global negatiu de 326.000 euros, motivat, principalment, per l’increment de les despeses especialment en l’apartat de béns corrents -amb la liquidació anticipada de despeses com el lloguer de motius de Nadal, subministraments, treta de neu, neteja de clavegueram, neteja viària i d’equipaments-, per un import de 887.160,30 euros, així com l’increment de depeses del capítol de transferències corrents (25,35%) motivat per la liquidació al Govern del cost del servei del SAD al Govern i de les despeses de personal, fruit de l’increment de salaris derivat de l’aplicació de l’IPC (22,10%).

Pel que fa a l’endeutament, aquest consolida la tendència estable a la reducció i se situa en el 64,20%, a 30 de setembre del 2018, molt per sota del llindar del 200% permès per la llei.

 

Ús dels pisos de Gevivasa

El cònsol major, Jordi Torres, ha confirmat també que el comú està pendent d’una resposta dels serveis jurídics per decidir quin és l’ús que es donarà als 15 pisos de Gevivasa, al Pas de la Casa. En resposta a la pregunta formulada pels consellers del PS+Independents, Torres va concretar que, malgrat que la intenció inicial havia estat cedir els pisos al Govern per tal que s’incorporessin a la borsa de pisos socials, la greu situació que, a curt termini, planteja el dèficit d’allotjament per a temporers a les pistes i al comerç del Pas de la Casa, havia fet canviar l’objectiu inicial. La totalitat de forces polítiques s’han mostrat d’acord en prioritzar l’allotjament dels treballadors temporers si es troba la fórmula legal per a una adjudicació immediata.

 

Grandvalira

Durant la roda de premsa posterior al consell de comú, tant els grups polítics de l’oposició com la majoria van celebrar l’acord assolit per a la continuïtat de la marca Grandvalira. En relació a la incorporació d’Arcalís, tots van coincidir en el fet que calia prioritzar les inversions de SAETDE a la parròquia però que, en qualsevol cas, l’objectiu final era garantir que les inversions es quedessin al país.