Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Bons protagonista del darrer curs de pedra seca a Andorra

La formació organitzada pel Govern d’Andorra i Cal Pal ha permès, en col·laboració amb el comú, la millora dels entorn del conjunt històric de les Bons. · L’activitat ha acollit sis estudiants i s'ha centrat en la reconstrucció de dos murs fets amb ciment
Les Bons protagonista del darrer curs de pedra seca a Andorra.

Encamp, 13 de maig de 2022.- L’entorn de l’església de Sant Romà de les Bons ha sigut l’escenari del primer curs d’enguany de formació tècnica de construcció de pedra seca. L’activitat ha estat organitzada pel departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra i Cal Pal i ha comptat amb la col·laboració del Comú d'Encamp.

El curs forma part de la quarta edició de formacions i complementa l’oferta total de quatre cursos que s’impartiran en diferents indrets d’Andorra. La formació a les Bons es va iniciar dilluns passat, 9 de maig, amb un total de sis alumnes i ha finalitzat aquest matí.

El curs ha sigut de nivell avançat i ha consistit a desmuntar dos murs fets amb ciment, que s’han reforçat amb la tècnica de pedra seca. Un dels murs es troba al peu d’un dels laterals del turó de Sant Romà de les Bons; i l’altre, just davant de l’església.