Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les biblioteques d'Encamp i del Pas de la casa promouen una lectura compartida del Petit Príncep a youtube per Sant Jordi

· El llibre Records d'Encamp que recull les vivències dels padrins a principis del segle XX es podrà descarregar gratuïtament al web del comú durant tot el dia. · El concurs de punts de llibre restarà obert fins al 9 de maig.
Durant la gravació amb la col·laboració de l'Àrea de Jovent.
Durant la gravació amb la col·laboració de l'Àrea de Jovent

Encamp, 16 d'abril de 2021.- Una lectura compartida a youtube, del llibre del Petit Príncep, amb la participació de les escoles d'Encamp, els infants de l'Àrea de Jovent i del col·legi Maria Moliner, serà una de les propostes de Sant Jordi d'enguany a la parròquia. El treball col·laboratiu entre els alumnes de cinquè i sisè es realitza amb l'objectiu de contagiar el gust per la lectura en veu alta, tot descobrint aquest clàssic de la literatura infantil, escrit fa prop de 80 anys, per Antoine de Saint-Exupéry, on un llibre i una rosa en són protagonistes.

Des del servei de biblioteques del Comú d'Encamp s'estan enregistrant els vídeos de la lectura realitzada de manera fragmentada en català, i que inclourà una introducció, amb diferents llengües, del títol del llibre, per visualitzar la riquesa lingüística present a casa nostra a través d'un llibre que ha estat editat amb més de 200 variants lingüístiques diferents arreu del món.

Durant aquesta setmana i fins dilluns de la setmana vinent qui vulgui participar encara pot col·laborar-hi posant-se en contacte amb la biblioteca d'Encamp i del Pas de la Casa.

Les activitats començaran el dimecres 21 d'abril a les 17.30 hores, amb un taller infantil per crear “La rosa de Sant Jordi”. Una manualitat dirigida al públic infantil a partir de sis anys. Anirà a càrrec de Martina Linares i es realitzarà a la biblioteca del Pas de la Casa. Es recomana realitzar la inscripció enviant un correu a bibliotecapas@encamp.ad, tot i que l'activitat és gratuïta.

El divendres 23 d'abril, es regalaran llibres i roses als usuaris i usuàries del servei de préstec de les biblioteques. Des de la biblioteca s'anima a tota la població a donar-se d'alta i fer-se soci de la biblioteca aquell dia, i es podran endur aquest detall.

El mateix dia 23 d'abril, per als inscrits a l'Àrea de Jovent, es preveuen dos tallers de manualitats, una d'elles, per crear un drac amb material reciclat i l'altra, per dissenyar un punt de llibre personalitzat amb la fotografia de cada infant.

El llibre "Records d'Encamp" de Jordi Armengol disponible en versió digital al web del Comú el dia de Sant Jordi

El dia de Sant Jordi el Comú facilitarà la descàrrega del llibre virtual "Records d'Encamp", de Jordi Armengol i Fàbrega, que recull les vivències i anècdotes dels padrins i padrines d'Encamp entre el 1900 i el 1965. Armengol, vinculat a Encamp, va entrevistar a una vintena de persones de la parròquia a principis del 2000, que també van facilitar fotografies i documentació, algunes d'elles inèdites. Ara han estat recollides en aquesta publicació amb l'objectiu de preservar el llegat vivencial  i la memòria dels encampadans i encampadanes.

Concurs de punts de llibre fins al 9 de maig

Paral·lelament als actes de Sant Jordi, el Comú té en marxa el concurs de creació de punts de llibre per majors de 5 anys. El termini de presentació de les obres finalitza el 7 de maig. Les cinc categories del concurs són benjamí (5 i 6 anys) aleví (de 7 a 10 anys), infantil (d'11 a 14 anys) juvenil (del 15 a 17 anys) i adults (a partir de 18 anys).

Els dissenys s'han de presentar en un sobre amb les dades de contacte: nom, cognom, edat, categoria i telèfon. Els guanyadors, de cada categoria, rebran un lot de llibres i el punt de llibre imprès. Per a més informació, podeu contactar amb les biblioteques d'Encamp i del Pas de la Casa.