Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula Transversal de l’oci nocturn demana a Turisme que proposi als touroperadors la inclusió de supervisors en grups nombrosos

En aquesta tercera trobada Interior també ha plantejat la possibilitat d’incloure la restricció de la venda d’alcohol als locals d’oci mitja hora o tres quarts abans del tancament
La Taula Transversal de l’oci nocturn demana a Turisme que proposi als touroperadors la inclusió de supervisors en grups nombrosos.

La tercera reunió de la Taula Transversal per a la millora de l’oci nocturn al Pas de la Casa celebrada aquest dilluns ha acordat la necessitat de proposar als touroperadors que incloguin la figura d’un supervisor acompanyant aquells grups que, per la seva dimensió i tipologia, siguin susceptibles de generar aldarulls.

Aquesta ha estat la principal novetat de la trobada que ha presidit el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que també ha comptat amb la participació del Ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, així com de la secretària d’estat de Justícia i Interior, Ester Molné, i el director de la Policia, Jordi Moreno.

El Ministre de Turisme s’ha compromès a plantejar als touroperadors que incloguin la figura d’un supervisor en determinats perfils de grups de turistes. La proposta, segons ha avançat, es faria durant la reunió que té previst convocar aquest mes de novembre amb l’objectiu de poder posar en marxa la mesura aquesta temporada d’hivern. Amb tot, el titular de Turisme i Comerç ha estat cautelós i ha advertit que els acords per a aquesta temporada amb els touroperadors estan tancats des d’aquest estiu.

Pel que fa a Interior, l’enduriment de sancions anunciat la primavera passada pel ministre Xavier Espot no entrarà en vigor aquesta temporada d’hivern. La secretària d’estat de Justícia i Interior s’ha compromès, però, a tenir enllestida una modificació reglamentària dels locals d’oci nocturn per prohibir la venda de begudes alcohòliques entre mitja hora i tres quarts abans del tancament dels mateixos. La mesura s’acompanyaria amb l’ampliació del període de tancament dels locals, per tal de permetre una sortida esglaonada dels usuaris i un retorn ordenat als allotjament. L’aplicació de l’anunciat enduriment de les sancions resta a l’espera de que es pugui iniciar el tràmit parlamentari pertinent.

Entre les aportacions realitzades per part dels integrants de la taula, s’ha insistit en establir mecanismes per controlar el consum d’alcohol a l’exterior dels locals, d’una banda, i exigir als touroperadors que s’identifiqui els clients amb polseres per tal de poder contactar-hi directament en cas que es produeixin incidents i agilitzar, d’aquesta manera, les actuacions pertinents que anirien des de la imposició de sancions fins a l’expulsió del territori andorrà.

Entre els presents, també s’ha posat de manifest la necessitat de posar en marxa un sistema d’inspeccions d’ofici amb la qual es supervisi de forma continuada l’activitat dels locals d’acord amb la llicència atorgada per l’administració, d’una banda, i disposar de recursos per fer aquests controls durant els horaris de desenvolupament de l’activitat. El Ministre de Turisme ha facilitat el telèfon gratuït contra l’intrusime (18000180) a través del qual qualsevol ciutadà pot formalitzar la seva queixa i/o denúncia vinculada al sector comercial i ha demanat la col·laboració dels agents socials i econòmics del Pas de la Casa per poder detectar les possibles irregularitats i actuar en conseqüència.

Línies generals del manual de bones pràctiques

Després d’haver donat el vist i plau als eixos principals del Manuel de Bones Pràctiques durant la reunió de la passada primavera, el comú d’Encamp ha anunciat que la redacció del mateix anirà a càrrec d’un especialista que alhora s’encarregarà de dirigir i gestionar el desenvolupament del pla d’acció de la Taula d’Oci Nocturn.

La creació d’una Taula Transversal per a la millora de l’oci nocturn al Pas de la Casa a través de la qual es treballi en un model alternatiu que garanteixi nits d’oci de qualitat, atractives, saludables i compatibles amb la convivència dels veïns i turistes és l’objectiu del projecte que el comú d’Encamp ha elaborat per trobar una solució definitiva als aldarulls nocturns que es registren durant les èpoques de màxima afluència turística.

La Taula Transversal per a la millora de l’oci nocturn al Pas de la Casa es va posar en marxa el passat 18 de maig. Està formada pels agents vinculats a l’oci nocturn -administracions general i comunal, empresaris de locals nocturns, representants del sector hoteler i d’allotjaments turístics, INPUB, i associació de veïns- amb la finalitat de treballar per promoure un canvi de paradigma en el model d’oci nocturn que és motiu d’aldarulls i problemes de convivència durant la temporada d’hivern.