Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La sessió del Consell de Comú modifica els arrestos de la Taba

Els tres grups, d'acord en la importància de realitzar un estudi que prevegi les necessitats de personal del Comú i n'identifiqui l'estat actual
La sessió del Consell de Comú modifica els arrestos de la Taba .

El Comú d’Encamp ha acollit el jurament, aquest dilluns, de Montse Alonso com a secretària general i de Juan Pijuan com a interventor general. Ambdós nomenaments han estat aprovats per assentiment i han obert la sessió de Comú d’aquest dilluns que també ha permès aprovar un pla parcial de desenvolupament urbanístic Salve del POUPE i s'han designat per sorteig Jordi Ribes com a capità, Xavier Loan com a aner i David Gutiérrez com a desaner del Sometent.

La sessió també ha aprovat les noves mesures instaurades per tal d’evitar accidents entre el bestiar i els vehicles que transiten pel port d’Envalira. Així, els ramaders que duguin els animals a la zona estan obligats a tancar amb filferro electrificat les zones de pastura i hauran de contractar els serveis d'un vaquer perquè controli el bestiar. Aquestes tanques s’hauran de col·locar a tres metres de la carretera general i a cinc metres de les edificacions en els nuclis urbans.

A més, es  preveuen multes d’entre 600 i 1.200 euros i, si un dels seus animals provoca un accident, haurà de pagar els costos dels desperfectes que ocasioni. Aquestes mesures, acordades entre el Comú i el Govern, s'han vist reflectides en els arrestos de la taba que, a més, també preveuen les modificacions implicades en la nova llei de residus ja que si no s’enterren els animals morts com es disposa legalment, es preveuen multes d’entre 1.000 i 3.000 euros.

El membre de l’oposició, Jordi Troguet, s’ha mostrat satisfet de les mesures i ha indicat que “és normal garantir la seguretat i que la normativa s’actualitzi”.  El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha explicat que aquesta és una mesura inicial i que, en cas que sigui necessari, es realitzaran uns tancats més reforçats.  El conseller de l’oposició, Joan Sans, ha manifestat que estaran atents per assegurar el compliment de l’acord entre el Comú i el Govern.

Un altre dels punts que s’ha debatut aquest dilluns és la necessitat de realitzar un estudi que prevegi les necessitats de personal del Comú.  Des dels liberals, la consellera Maribel Lafoz ha demanat que s'encarregui un estudi detallat dels llocs de treball, una tasca que s’ha de fer cada cinc o sis anys. Aquest hauria de permetre conèixer si la tasca dels treballadors s'adequa a les necessitats del seu lloc de treball, marcar formacions i oferir la possibilitat d’evolucionar.

Torres ha indicat que s’està parlant amb els caps de departament per avaluar les necessitats de cada àrea i, si cal, s’estudiarà la possibilitat d’assumir més personal.

A més, s’ha mostrat obert a impulsar una anàlisi més detallada que inclogui una revisió de cada lloc de treball.

Els consellers socialdemòcrates s'han sumat a la voluntat de tirar endavant aquest estudi que clarificaria la situació de personal del Comú ja que hi han hagut “eventualitats molt llargues” que caldria regularitzar. Ambdós grups de l’oposició han lamentat, a més, la contractació directa d’una empresa que reforci el departament de comunicació al·legant que aquesta adjudicació, tot i legal, es podria haver fet per edicte.

D'altra banda, Torres ha explicat que el projecte d'urbanització a la zona de la Cabeca es troba en mans del Govern i ha indicat que es preveu que les obres a la zona es tirin endavant amb rapidesa.