Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La rescissió de la concessió de la Baronia i l’aprovació dels pressupostos del 2n trimestre del 2017 centren la sessió del Consell de Comú

L’adjudicació de la nova infraestructura del Bike Trial Park al Prat Gran, l’embelliment de la parròquia soterrant i descentralitzant els contenidors, l’arranjament del punt negre del tros de voravia a la zona l’aparcament de terres primeres i l’adjudicació de l’enderroc de l’edifici del telecabina antic van ser altres questions tractades al ple
La rescissió de la concessió de la Baronia i l’aprovació dels pressupostos del 2n trimestre del 2017 centren la sessió del Consell de Comú .

Durant la sessió del Consell de Comú d’aquest dijous la minoria del Comú d’Encamp van posar sobre la taula la qüestió de la rescissió del conveni de concessió de l’alberg de la Baronia. En el seu torn, el conseller de PS+Independents, Joan Sans, va titllar d’argument “irresponsable” el fet que la majoria no vulgui entregar tota la documentació de la rescissió, ja que aquest fet només fa que “el dubte encara sigui més gros”. De la seva banda, Pere Marsenyach va assegurar que el fet que durant un any i mig l’empresa privada hagi estat gestionant l’alberg, els ha suposat una despesa important per portar els infants d’Encamp a les colònies dels Cortals. Per aquestes raons, Sans va qualificar la situació com a “molt greu” i va afegir que “no es poden tornar els diners de la fiança sense abans haver disposat dels justificants de despeses”. Davant de la problemàtica, el grup de PS+Independents formalitzaran la demanda de la documentació per escrit.

En el seu torn, la consellera de Liberals+Independents, Maribel Lafoz, va qüestionar el fet que no se’ls hagi traslladat tota la informació envers la rescissió i que l'única solució que se’ls doni és consultar els documents al despatx del cònsol, sense la possibilitat de treure la documentació fora del Comú. Jordi Troguet va exposar que tenen indicis que els diners que s’han justificat com a despeses incloguin els imports d’alguns dels estudis que l’empresa privada ha fet. En aquest cas, el conseller de Liberals+Independents assegura que el cost d’aquests estudis no s’han de finançar amb diners públics sinó que és responsabilitat de l’empresa privada. A més, Lafoz va expressar “ens volem assegurar que no tindrem una nova anotació del Tribunal de Comptes”. Els dos consellers de Liberals+Independents també van assegurar que demanaran els documents “sensibles” per escrit tal com els va demanar el cònsol.

El cònsol major, Jordi Torres, va argumentar que tots els consellers del Comú disposen dels informes i contractes, ja que aquests documents són públics però hi ha una documentació concreta especialment “sensible”, ja que “em vaig comprometre amb l’empresa adjudicatària que no faríem circular la informació”. Per això, “els he dit que si volen consultar els documents ho poden fer al Comú”. A més, Torres va tornar a exposar, igual que va fer a la sessió del juliol passat al Pas de la Casa, que s’havia arribat a un mutu acord perquè sinó les despeses d’advocats per arribar a una solució haguessin suposat un cost més elevat per a les finances comunals.

Durant la sessió ordinària també es va fer el tancament dels comptes del segon trimestre del 2017 amb un superàvit de 4.620.144 euros. El límit d’endeutament se situa en un 90,77%, 120 punts per sota del mínim legal. Pel que fa a les principals empreses participades pel Comú d’Encamp a resultat del 30 de juny, el Funicamp presenta una despesa de 300.907 euros, Sercensa uns beneficis de 89.710 euros i Gasopas uns guanys de 1.025.245 euros.

Altres temes que van passar per la sessió de Consell de Comú és l’adjudicació de la nova infraestructura del Bike Trial Park al Prat Gran, l’embelliment de la parròquia soterrant i descentralitzant els contenidors, l’arranjament del punt negre del tros de voravia a la zona l’aparcament de terres primeres i l’adjudicació de l’enderroc de l’edifici del telecabina antic.