Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La rescissió de la concessió de gestió de l’Alberg de la Baronia i el posicionament de la majoria vers el trencament de Grandvalira centren la sessió de consell de Comú

Altres temes tractats durant la sessió ha estat l’aprovació de l’enderrocament de l’edifici de l’antic telecabina, les obres d’embelliment del Pas de la Casa (remodelació del carrer Sant Jordi i embelliment dels entorns de l’església), el concurs per adjudicar el servei de neteja específic del Pas, la creació d’unes rutes de 'trail' a Encamp i l’aprovació de la taula transversal d’oci nocturn, entre d’altres.
La rescissió de la concessió de gestió de l’Alberg de la Baronia i el posicionament de la majoria vers el trencament de Grandvalira centren la sessió de consell de Comú .

Com ja és habitual, un cop l’any, la sessió de Consell de Comú es desplaça al servei de tràmits del Pas de la Casa. La rescissió de la concessió de l’explotació de l’Alberg de la Baronia, el posicionament de la majoria de la majoria vers el trencament de la societat Nevasa i diversos temes de recursos humans han centrat la sessió ordinària d’aquest dijous al matí.

La resolució per cobrir la plaça del cap d’àrea de la biblioteca d’Encamp durant el termini d’excedència amb reserva de plaça no ha estat ben acollida per la minoria. Tan els consellers de PS+Independents i de Liberals+Independents no han estat d’acord amb la decisió presa. Entenen que s’hauria d’haver procedit a obrir un edicte intern perquè tots els treballadors de casa comuna s’haguessin pogut promocionar. De la seva banda, la cònsol menor, Esther París, ha explicat que no es va obrir l’edicte perquè no hi havia cap persona al Comú amb la titulació que es requereix, en aquest cas, biblioteconomia. Així doncs, van decidir cobrir la plaça derivant una part de les tasques a una persona que ja treballa a la biblioteca des de fa 13 anys i té l’experiència i els coneixements per dur-ho a terme, mentre que la resta de tasques les assumirà una treballadora del Comú que actualment està al departament de Finances. En aquest sentit, la consellera de Liberals+Independents, Maribel Lafoz, ha constatat que s’hauria d’haver convocat un edicte i, si es requeria més temps per trobar la persona, només calia demanar-ho al Govern; és a dir, allà on va a treballar el fins ara cap de la biblioteca.

També ha estat objecte de debat l’extinció de la concessió de gestió i explotació de l’Alberg de la Baronia. Atès que finalment la concessionària no pot portar a terme el projecte dels doms, ja que en aquest tipus de construccions hi ha un buit legal, el Comú i la concessionària ha decidit arribar a un mutu acord i rescindir la concessió. El conseller de PS+Independents, Joan Sans, ha indicat que s’ha perdut un any i mig i que, a més, el Comú hi ha sortit perdent. “El Comú d’Encamp ha retornat la totalitat de la fiança a la concessionària i potser s’hauria d’haver penalitzat”. A més, han posat en relleu que durant les colònies dels infants d’enguany el Comú ha hagut de pagar a l’empresa explotadora de l’alberg més de 39.000 euros. Per aquest mateix motiu, la consellera liberal ha destacat que “s’hauria de replantejar la rescissió perquè no considerem que sigui de força major com marca la legalitat, i el fet que la concessionària no hagi pogut procedir a la construcció dels doms no és responsabilitat del Comú”.

La sessió de comú ha finalitzat amb la resposta a la pregunta conjunta formulada pels dos grups de la minoria, que demanaven quin era el posicionament d'UP+DA davant el trencament de la societat Nevasa. El cònsol major, Jordi Torres, ha comentat que, des d’un primer moment, “s’ha expressat la preocupació pel trencament de Grandvalira i també, des del primer moment, ens hem posat a disposició per evitar el desenllaç. Així ho hem expressat a l’opinió pública”, ha afegit el cònsol.

D’altra banda, pel que fa a la declaració d’interès nacional del projecte de la plataforma de Soldeu, Torres ha afegit que, com a responsable d’una institució, “no posarem en dubte l’actuació d’aquest Govern o de qualsevol altre. La confiança en les institucions i en els seus responsables és la base pel bon funcionament de l’Estat de dret". Així, Torres ha acabat la seva intervenció dient que intentarien trobar la millor solució per a Encamp, que també serà la millor per al país. El conseller de PS+Indenpendents, Joan Sans, ha manifestat que es tracta d’una situació molt complicada i ha assegurat que el cònsol s’hauria de manifestar i posicionar. Els consellers de Liberals+Independents, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, han indicat que la resposta del cònsol s’ha remès a les manifestacions públiques però “esperàvem més implicació perquè s’ho miren des d’una barrera”.

Altres temes tractats durant la sessió ha estat l’aprovació de l’enderrocament de l’edifici de l’antic telecabina, les obres d’embelliment del Pas de la Casa (remodelació del carrer Sant Jordi i embelliment dels entorns de l’església), el concurs per adjudicar el servei de neteja específic del Pas, la creació d’unes rutes de 'trail' a Encamp i l’aprovació de la taula transversal d’oci nocturn, entre d’altres.