Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Purito Kids i La Purito arriben a Encamp aquest cap de setmana

Encamp es convertirà en territori ciclista durant el cap de setmana. Pel bon funcionament de les marxes cicloturistes i per la seguretat dels esportistes, el Comú d’Encamp ha previst una sèrie de mesures.
La Purito Kids i La Purito arriben a Encamp aquest cap de setmana.

Diumenge 5 d’agost arrenca la quarta edició de la marxa cicloturista de La Purito, que començarà a la vila de Sant Julià de Lòria i que tindrà com a meta els Cortals d’Encamp, després d’haver recorregut tot el país. Abans però, se celebrarà La Purito Kids, una marxa cicloturista pensada per als infants, que arriba a la seva segona edició i que ha estat presentada aquest matí en roda de premsa al Comú d’Encamp per Jordi Torres, cònsol major d’Encamp, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, ciclista i organitzador de la cursa, i per Anna Majoral, directora de Turisme del Comú d’Encamp.

Jordi Torres s’ha mostrat molt satisfet d’acollir la quarta edició de la marxa cicloturista, i ha posat en relleu la transcendència d’aquest esdeveniment per a la parròquia d’Encamp i també pel país, no només pel nombre de participants de la prova, que ha arribat als 2.700 inscrits, sinó per la ferma aposta d’Andorra com a territori ciclista.

La Purito Kids - Dissabte 4 d'agost

El cap de setmana de La Purito començarà dissabte, 4 d’agost, amb La Purito Kids, una prova on participaran infants d’entre 5 i 14 anys, i que, com ha destacat Joaquim Rodriguez, ‘és una cursa que està agafant molta força’ i que dóna l’oportunitat als més petits a poder participar en una variant de la cursa que realitzen els seus pares l’endemà.

Pel que fa al nombre d’inscrits, Rodríguez ha destacat que avui, i amb les inscripcions encara obertes, ja es compta amb uns 130 participants, nombre que podria augmentar als 150 inscrits, segons l’organització.

La jornada de dissabte començarà a les 10 hores, després de la tallada de cinta oficial, amb la cursa dels infantils (13 i 14 anys). Un cop finalitzada, aniran realitzant-se la resta de carreres amb l’ordre següent: prebenjamins (5 i 6 anys), benjamins (7 i 8 anys), principiants (9 i 10 anys) i alevins (11 i 12 anys) separats en dies subcategories, no federats i federats. El lliurament de premis, als tres primers infants de cada categoria, està previst cap a les 13 hores. Rodríguez ha revelat que enguany, com a novetat, ‘el guanyador/a  de cada prova tindrà com a premi una bici’.

Per a la seguretat dels corredors, Majoral ha explicat que el comú té previst de realitzar talls intermitents a les carreteres. Així, de les 10 a les 10.20 hores (aproximadament), estaran tancats al trànsit rodat l’avinguda del Príncep Benlloch, un tram del carrer del Mirador, els carrers d’Engolasters i de l’Arena, l’avinguda de Joan Martí i el carrer de La Molina. De les 10.30 h a les 12.45 h, aproximadament, es produiran talls intermitents a l’avinguda del Príncep Benlloch i a l’avinguda de Joan Martí (només en sentit de baixada a Escaldes-Engordany, perquè el carril de pujada estarà obert) i al carrer de La Molina.

La Purito - Diumenge 5 d'agost

Diumenge 5 d’agost serà el torn de la quarta edició de la marxa cicloturista de La Purito, que compta amb tres recorreguts, de 28, 80 i 145 quilòmetres, amb sortida a Sant julià de Lòria i amb arribada als Cortals d’Encamp.

Majoral ha comentat que enguany, amb el Funicamp tancat, el Comú d'Encamp habilitarà sis mini busos, amb un servei ininterromput des de les 8 del matí, que es podrà agafar davant del Funicamp i que arribarà fins als Cortals d’Encamp. El trajecte de pujada es podrà realitzar fins a les 15 hores, moment en què només es realitzaran viatges de retorn des dels Cortals d’Encamp. A més, amb l’objectiu de facilitar el seguiment de la cursa, es deixarà accedir amb vehicle als Cortals d’Encamp fins a les 12 hores. Aquestes mesures no afectaran als veïns de la zona dels Cortals.

Tanmateix, pel bon funcionament de la marxa cicloturista de La Purito, el comú informa del tancament dels punts de barbacoes de la zona dels Cortals d’Encamp pel diumenge 5 d’agost.