Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Purito Andorra torna als Cortals d’Encamp que acollirà l’arribada dels més de 1800 participants

· El dissabte tindrà lloc la Purito Kids, en forma de gimcana, a la plaça dels Arínsols per a infants de 5 a 14 anys · Aquest diumenge Encamp torna a acollir la marxa cicloturista impulsada per “Purito” Rodríguez i amb Merkel Irizar com a convidat especial de l’edició 2022
Obertura gratuïta del Funicamp durant la jornada de la Purito.
Obertura gratuïta del Funicamp durant la jornada de la Purito

Encamp, 5 d’agost de 2022.- Aquest cap de setmana, Encamp acollirà la sisena edició de La Purito Andorra, començant el dia 6 d’agost amb La Purito Kids i diumenge 7, es celebrarà la popular cursa que té com a port final els Cortals d’Encamp, després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia.

Els actes s’iniciaran el dissabte 6 amb La Purito Kids, de les 10 h fins a les 12 h a la plaça dels Arínsols. Enguany, aquest format de l'esdeveniment esportiu per als més joves es presenta en forma de gimcana gratuïta i no competitiva, on podran jugar de manera segura amb les bicicletes i amb inflables. A l’acabar l’activitat, se’ls hi oferirà als participants una bossa amb diversos obsequis i un esmorzar. Aquells que no han tingut temps a inscriure’s encara, ho podran fer el mateix matí a la plaça dels Arínsols, tot i que les places són limitades.

Pel que fa el diumenge 7, dia en el que tindrà lloc la marxa cicloturista de La Purito, les sortides es realitzaran des de Sant Julià de Lòria a partir de les vuit del matí.

La marxa tindrà un recorregut llarg de 115 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell positiu i passarà pels ports més emblemàtics i exigents del país com ara el Coll de la Gallina (1.910 m) i el coll d’Ordino (1.980) per arribar finalment als Cortals d’Encamp (2.083 m). També s’ha previst dues opcions més curtes: una de 80 km i de 3.500 metres de desnivell positiu, i l’última de 30 km i de 1.700 metres de desnivell. Els tres trajectes disposaran de zones d’avituallament en els seus punts més estratègics.

Les últimes arribades al port final dels Cortals es preveuen a les 18 h. Des de l’organització, s’aconsella a tothom d’accedir als Cortals mitjançant el Funicamp, que serà gratuït de 10 a 19 h, donat que la carretera dels Cortals estarà tancada a partir del tram dels berenadors, a 2,3 km de l’arribada. Així mateix, l'aparcament d'autocaravanes situat a l'estació intermitja del Funicamp romandrà tancat de les set del matí a les 22 h del mateix diumenge amb motiu de l'esdeveniment.