Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mostra fotogràfica ‘Històries per viure’ ja es pot visitar a la sala d’exposicions del Comú d’Encamp

· El conjunt està format per 11 obres que reflexionen sobre la donació d’òrgans i es podrà veure fins al 9 de gener durant l’horari habitual de casa comuna. · La inauguració ha comptat amb la cònsol Major, Laura Mas, autoritats comunals, alguns dels protagonistes de les fotografies i membres d’ATIDA i el COIA com a impulsors de la mostra.
La mostra fotogràfica ‘Històries per viure’ ja es pot visitar a la sala d’exposicions del Comú d’Encamp.

Encamp, 07 de desembre de 2022.- La sala d’exposicions del Comú d’Encamp ha acollit aquest vespre la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Històries per viure’, de la fotògrafa i infermera del SAAS, Chiqui Novis. La mostra, que està formada per 11 fotografies, reflexiona sobre la donació d’òrgans i es podrà veure fins al 9 de gener durant l’horari d’obertura habitual de casa comuna.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència de la cònsol major, Laura Mas, el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, i els consellers comunals Josefina Rodríguez, Èric Alguacil, Nino Marot, Andreu Riba i David Cruz. També hi han estat alguns dels protagonistes de les fotografies i el president de l'Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (ATIDA), Toni Gamero, ja que l’exposició està impulsada per ATIDA i el Col·legi Oficial d’Infermeria d’Andorra (COIA).

La cònsol major ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha “felicitat i agraït a ATIDA i al COIA que ens hagin donat l’oportunitat al comú d’Encamp d’acollir l’exposició durant gairebé un mes. I és que aquesta exposició visualitza el fet que amb un gest podem salvar vides”. Per tot, “esperem que molta gent vingui a veure l’exposició i prengui consciència del que significa ser donant o transplantat d’un òrgan”.

D’altra banda, Gamero ha explicat que ‘Històries per viure’ “l’hem fet perquè la gent del país sigui conscient que hi ha moltes persones en aquesta situació. I, sobretot, per explicar que han part d’aquesta gent han pogut tornar a la vida, entre cometes, normal gràcies a les donacions”. Com a exemple, “tenim alguns protagonistes que gràcies al transplantament han pogut tornar a fer esport o començar a fer-lo, també viatgen més…”.

A més, Gamero ha remarcat que l’exposició “també és un homenatge a tots aquells que malauradament no han pogut superar una malaltia o que no han pogut tenir un transplantament. L’objectiu final és divulgar i que quedi la constància de la importància de donar noves oportunitats de vida gràcies a la donació”.

Finalment, alguns dels protagonistes de les fotografies han explicant els seus casos i vivències particulars i el que ha significat per a ells formar part de l’exposició.

La mostra és itinerant (recorrerà les set parròquies) i després d’aquesta primera visita a Encamp, tornarà a la vila del 8 al 9 de maig de 2023 per instal·lar-se al hall de l’antic hotel Rosaleda, actual seu del Ministeri de Cultura d’Andorra.