Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La dona, protagonista del XVI Concurs d’escultures de neu

La dona serà el tema de la nova edició del Concurs d’escultures monumental sobre neu del Pas de la Casa, que se celebrarà a partir de divendres 8. Hi participen 25 equips repartits entre 15 escultors professionals i 10 estudiants. Diumenge al migdia, el jurat anunciarà el nom dels guanyadors.
Roda de premsa, presentació XVI Concurs d’escultures de neu.
Roda de premsa, presentació XVI Concurs d’escultures de neu

El Pas de la Casa acollirà del divendres 8 al diumenge 10 de febrer, la setzena edició del Concurs d’escultures monumentals sobre neu que organitza un any més el Comú d’Encamp. La temàtica escollida és la dona i el certamen segueix amb l’objectiu d’aportar un atractiu turístic a la població encampadana i sobretot, de sensibilitzar el públic sobre aquesta forma d’expressió artística. A l’edició 2019 hi participaran 25 equips organitzats en parelles amb la possibilitat de comptar amb l’ajuda d’un suplent. Els equips d’enguany, es reparteixen en quinze artistes professionals, dels quals quatre són del país, i els deu equips restants els formaran estudiants. Tots com ho exigeix el reglament majors de 18 anys.

El modelatge de les obres començarà el divendres a partir de les deu del matí i s’allargarà fins el diumenge a les dotze del migdia. Com ho requereix el reglament, l’únic material permès en el marc del concurs és el bloc en si mateix i s’ha d’aprofitar al màxim en la seva massa i volum. El jurat procedirà a la valoració de les escultures tenint en compte la creativitat però també la tècnica i la coherència de les propostes. Els participants professionals optaran a uns premis valorats en 1.000, 700 i 500 euros. Els estudiants, per a la seva part, competiran per imports de 500, 200 i 100 euros. A més, s’atorgaran dos mencions especials d’excel· lència. El Comú atorgarà la d’Andorra i la del públic, la qual serà definida pel vot popular.

Amb uns inicis als anys noranta, el concurs és ja una tradició al Pas de la Casa, tot i que no sempre ha estat regular pel fet d’estar sempre subjecte a les condicions meteorològiques i de neu.

Encamp, 6 de febrer del 2019